Brazilianul Ronaldo, mesaj către Vinicius după ce compatriotul său a fost ținta insultelor la meciul Valencia - Real Madrid / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ronaldo, despre un alt star din naționala Braziliei: Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele 
Ronaldo, despre un alt star din naționala Braziliei: Îi forța pe jucătorii tineri să îi curețe ghetele 
Brazilianul Ronaldo Nazario, fostul mare atacant al naţionalei Braziliei şi al unor echipe ca FC Barcelona, Inter Milano sau Real Madrid, actual preşedinte şi proprietar al clubului Valladolid, i-a transmis un mesaj de încurajare compatriotului său Vinicius Junior, ce a fost victima unor insulte rasiste în timpul meciului cu Valencia de pe stadionul Mestalla, informează EFE. 

'Vini, contează pe mine în lupta ta. În lupta noastră', a asigurat Ronaldo într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, mesaj însoţit de o fotografie a extremei lui Real Madrid.

'Încă o dată un episod de rasism în La Liga. Până când? Cât timp există impunitate şi complicitate, va exista rasism. Este inacceptabil ca arbitrii, federaţia şi autorităţile să nu acţioneze (...) Ajunge', a afirmat Ronaldo.

Printre personalităţile din lumea fotbalului care şi-au exprimat susţinerea pentru Vinicius sunt şi nume din afara Spaniei, ca fostul fundaş englez Rio Ferdinand sau Kylian Mbappe, atacantul lui PSG şi al naţionalei Franţei.

Duminică, publicul de pe stadionul Mestalla din Valencia, unde Real Madrid a pierdut la limită (0-1), l-a insultat pe Vinicius pe tot parcursul jocului.

VIDEO

Rămân dubii cu privire la conţinutul insultelor: Carlo Ancelotti a auzit stadionul strigând mono, sau maimuţă' în spaniolă, dar un jurnalist a precizat la conferinţa de presă susţinută de tehnicianul italian că spectatorii strigau de fapt tonto', care înseamnă 'idiot, fără să-l convingă însă pe antrenorul lui Real Madrid, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel