Brazilia a confirmat primele două cazuri cu noua variantă Deltacron
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels
Ministrul brazilian al sănătăţii, Marcelo Queiroga, a confirmat că ţara sa a înregistrat primele două cazuri cu noua variantă a coronavirusului, Deltacron.

Ministrul brazilian al sănătăţii, Marcelo Queiroga, a confirmat marţi că ţara sa a înregistrat primele două cazuri cu noua variantă a coronavirusului cunoscută ca Deltacron, rezultată din fuziunea tulpinelor Delta şi Omicron, relatează EFE, citat de Agerpres.

Ambele cazuri s-au înregistrat în nordul ţării

Queiroga a declarat jurnaliştilor că ambele cazuri s-au înregistrat în nordul ţării, în statele amazoniene Pará şi Amapá, de la graniţa cu Surinam şi Guayana Franceză.

Ministrul a corelat indirect această apropiere de frontieră cu contagierile şi, deşi nu a spus că sunt 'cazuri importate', a precizat că această variantă, denumită deja de cercetători Deltacron, 'este deja prezentă în Franţa şi în alte ţări din Europa'.

"Este o variantă de importanţă care necesită supraveghere"

Potrivit lui Queiroga, 'este o variantă de importanţă care necesită supraveghere', dar care nu trebuie să genereze nelinişte sau temeri, având în vedere că 'autorităţile sanitare au fost avertizate' şi vor adopta măsurile necesare în cazul în care situaţia se agravează.

Ministrul sănătăţii a precizat că apariţia acestei noi mutaţii a coronavirusului trebuie să conducă la o mai mare conştientizare a necesităţii vaccinării, astfel încât toate persoanele să-şi completeze schema de imunizare.

84% dintre cei 213 milioane de brazilieni s-au vaccinat cu cel puţin o doză

Potrivit datelor oficiale, până acum 84% dintre cei 213 milioane de brazilieni s-au vaccinat cu cel puţin o doză, iar 74% au primit ambele doze de vaccin.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din lume

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din lume cu 655.249 de decese şi 29,3 milioane de cazuri în total; 171 de decese şi 11.287 de contagieri fiind raportate în ultimele 24 de ore.

În ultimele trei săptămâni, după o scădere puternică a incidenţei, majoritatea oraşelor braziliene au renunţat complet la restricţii şi au eliminat uzul obligatoriu al măştilor în exterior, o măsură la care Rio de Janeiro a renunţat şi în spaţiile interioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel