Data publicării:

Brățările de monitorizare, refuzate, de multe ori, de victimele violenței domestice. Subcomisarul Mihai-Mădălin Mincu, semnal de alarmă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Subcomisarul de poliție Mihai-Mădălin Mincu a atras atenția asupra modului în care multe victime ale violenței domestice se raportează la montarea brățărilor electronice de monitorizare.

"Monitorizarea electronică ajută extraordinar de mult. Sunt brăţări îndeajuns. Ideea este că, de multe ori, victimele violenţei în familie refuză din diferite motive montarea dispozitivului, pentru că trebuie să aibă dispozitivul asupra ei şi victima, şi autorul. De multe ori, victimele refuză. Trebuie să fie o distanţă minimă (n.r. între agresor și victimă), pentru că se declanşează alerta în momentul în care se apropie la o distanţă minimă", a spus Mihai-Mădălin Mincu, în emisiunea Culisele Justiției, de la DCNews TV.

Brățările de monitorizare, și pentru alte infracțiuni

La începutul lunii februarie, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spunea că, începând cu anul 2025, sistemul de monitorizare al agresorilor cu brăţară electronică va fi operaţional în toată ţara, putând fi extins şi pentru alte tipuri de infracţiuni, nu doar pentru cazurile de violenţă domestică. În Vrancea, judeţ pilot în acest program de monitorizare a agresorilor cu brăţară electronică, anul trecut au fost montate peste o sută de astfel de dispozitive.

Vezi și: Cum funcționează o brățară de monitorizare. "Comunică cu telefoanele și cu dispeceratul Poliției" - Foto

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel