Brățara tenis - o poveste interesantă despre o brățară foarte populară! (P)
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Dacă ești pasionată de bijuterii, atunci, mai mult ca sigur, ți-ai dorit sau chiar ai achiziționat o brățară tenis. Această brățară iconică nu ar trebui să lipsească din caseta de bijuterii a unei femei pasionate de podoabe istorice. Nu știi cum arată o brățară tenis? Este vorba despre acele brățări cu bucăți delicate de diamante purtate în jurul încheieturii, care arată fabulos atunci când sunt purtate în straturi. 

Și totuși, multe femei își pun multe întrebări despre originea acestei brățări și în special despre numele ei ciudat. Nu prea întâlnești bijuterii care să aibă denumirea unui sport. Ce legătură poate să aibă o brățară atât de luxoasă cu un sport, mai ales că, toată lumea știe, sportivii și sportivele rareori poartă bijuterii în timpul meciurilor și competițiilor. Ei bine, această brățară a avut o altă traiectorie față de multe alte bijuterii. Însă povestea ei începe înainte de a-și lua denumirea pe care o cunoaștem cu toții.

Povestea brățării de tenis este puțin mai diferită decât ne-am aștepta

Această brățară a apărut înainte de anii 1970 , adică undeva prin anii 1920. Există o poză, un portret al actriței americane, Mary Duncan. În poză , această artista apare așezată cu ambele mâini pe șolduri, capul întors într-o parte, purtând o rochie neagră fără mâneci, cu un șirag mare de perle și două inele,  dar și două brățări cu diamante la încheietura mâinii stângi. Brățările, deși simple ca și design, sunt extrem de interesante și stilate.

Istoria denumirii de “bratara tenis”, a început însă mai târziu, pentru că ele erau de fapt numite „brățări eternity”. Concepute pentru a exprima dragostea eternă, erau genul de bijuterii pe care partenerii femeilor le cumpărau acestora pentru a-și exprimă iubirea și faptul că doresc să petreacă o eternitate alături de ele. Abia la sfârșitul anilor 1970, brățările eternity au devenit, brățări de tenis și un simbol al fashionistelor din întreaga lume, un must have în cutia de bijuterii a tuturor vedetelor și nu numai.

În anul 1978, Chris Evert, o jucătoare de tenis incredibil de talentată, a început să poarte o brățară cu diamante la meciurile ei de la US Open. Este vorba despre o brățară delicată cu diamante care era suficient de flexibilă pentru a-i permite jucatoarei să își miște ușor încheietura mâinii. Această bijuterie simplă și elegantă a atras atenția, însă nu de la început, ci abia când a căzut  în timpul unuia dintre meciuri. Întregul meci a fost oprit pentru a  căuta prețioasă bijuterie. Totul a fost filmat și, odată ce bijuteria a fost găsită, a început faima acestei bijuterii.

Sfârșitul anilor 1970 până astăzi a însemnat un succes extraordinar al acestei bijuterii iconice. O vedem la încheieturile unor femei celebre, cum ar fi ducesele și prințesele Casei Regale Britanice, la evenimente importante.

Așadar, după ce brățara jucătoarei Chris Evert a fost adevărata vedetă a acelui meci din 1978, s-a născut expresia „brățară tenis”. Bijutierii au început să se refere la brățările eternity ca brățări de tenis sau brățări tenis. Vânzările au început să fie unele cât se poate de fabuloase. Aparent, s-a născut acea bijuterie super prețioasă ce putea fi purtată la cele mai confortabile ținute de zi cu zi.

Brățara tenis este acea bijuterie ce poate fi atașată oricărui look și ținute, chiar și pentru o ținută sport dacă ținem cont că Chris Evert o purta în timpul unui meci de tenis.

În zilele noastre, brățările de tenis sunt un element de bază pentru toate acele femei care vor să fie în trend și să aibă o piesă de lux la mână. Arată grozav purtate ca bijuterie singulară sau stratificate alături de alte piese delicate și chiar amestecate cu brățări groase și alte accesorii statement.

Brățările tenis realizate din aur și diamante adevărate, ceea ce înseamnă că sunt destul de scumpe. Din fericire însă, există și brățări ce au acest model din argint cu zirconia, accesibile pentru persoanele ce nu își permit să plătească chiar și o suma astronomică de 20.000-30.000 de euro.

Brățările tenis, cum spuneam, pot fi purtate la orice ținută. Arată fabulos la o rochie de seară elegantă, purtată într-un cadru formal. De asemenea, poți scoate din anonimat o țintă banală, compusă dintr-o pereche de jeanși și un tricou. Da, brățara tenis nu are limite și este poate una din singurele bijuterii căreia nu i se impun reguli de ținută, așa cum se întâmplă în alte cazuri. Există bijuterii cu diamante care nu pot fi purtate decât în anumite situații și numai la ținute formale. Brățara tenis nu se supune acestei reguli.

Poți purta o rochie neagră și o brățară tenis din aur alb cu diamante și alte accesorii asortate, tot cu diamante, desigur. O brățară tenis din aur roz și o rochie albă de vară sunt elemente ce îți vor compune o ținută romantică perfectă pentru o vacanță superbă.

De asemenea, poți alege o brățară tenis încrustată în diamante colorate. Aceasta se va potrivi oricărei ținute. Alege întotdeauna o brățara de tenis robustă, dar elegantă, deoarece aceasta este un atu valoros. O brățară tenis, din aur cu diamante, va fi întotdeauna o investiție ce merită făcută. Mare atenție atunci când cumperi o asemenea brățară. Dacă decizi să achiziționezi o brățară tenis cu diamante veritabile, îți recomandăm să alegi un magazin dedicat, cu experiență, ce îți poate oferi un certificat de autenticitate și garanție. Doar așa vei avea siguranță că ai făcut o afacere bună și acea sumă fabuloasă de bani pe care ai cheltuit-o nu a fost o afacere pentru alții și o păcăleală pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel