Braşov, descindere la o adresă greşită. Vela: Nu îmi cer scuze. Nu a fost o eroare, oameni buni!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Marcel Vela a fost întrebat, la audierile din Parlament, dacă îşi cere scuze, din calitate de ministrul al Afacerilor Interne, pentru cazul de la Braşov, unde mascaţii au descins la o adresă greşită, într-o locuinţă în care se afla o mamă şi cei doi copii ai săi. 

Întrebat cum explică situaţia de la Braşov şi ce face pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară, Marcel Vela a declarat că nu are de ce să-şi ceară scuze pentru această greşeală. 

"Vreau să vă spun că nu îmi cer scuze, pentru că nu a fost o eroare a poliţiei. Este un ordin dat de magistrat exact pe această adresă. A dat un comunicat DIICOT-ul, a dat un comunicat şi Inspectoratul General de Poliţie prin Inspectoratul Judeţean. Nu a fost nicio eroare, oameni buni. La început a fost o neînţelegere şi a apărut ştirea pe flux că au intrat greşit, dar procedura a fost absolut corectă în sensul că, repet, a fost o acţiune în baza unui ordin dat de un judecător", a declarat, la audieri, Marcel Vela. 

Ce a declarat DIICOT

"Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziţia era greşită, precizăm că mandatul de percheziţie a fost emis de către un judecator de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pentru locaţia respectivă de pe raza municipiului Braşov, constatându-se că la momentul efectuării percheziţiei persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil.

La data de 14.02.2020, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpaţi, iar faţă de alţi 2 inculpaţi a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.", se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel