Acest aliment poate deveni toxic, în cantităţi mari. Poate să mărească nivelul de fosfor din organism, provocând un dezechilibru în organism. Brânza topită este unul dintre cele mai procesate sortimente, are un conţinut redus de calciu şi cantităţi foarte mari de sare şi grăsimi. Brânza topită se obţine prin încălzirea mai multor tipuri de resturi de brânzeturi şi margarină, adaugându-se săruri de topire, scrie adevarul.ro.
Sărurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333).
"Cu cât este mai măturată, cu atât este mai bine, pentru că proteină care de obicei e cazeina, e un conglomerat care nu poate fi digerat. Prin maturare, brânză se descompune în molecule mici, uşor de absorbit, şi deci este digerata mai bine", a fost de părere dr. ing. Nastasia Belc, potrivit stirileprotv.ro.
Vezi și: Dieta șoc. Slăbești rapid 10 kilograme!
"Nu faceţi această greşeală"
"Sistemul lor nervos este în creştere şi are nevoie de grăsime alimentară. Din cauza aceasta copiii mici au 55% raţie de grăsime în aportul zilnic. Nu faceţi greşeală să le daţi copiilor lucruri dietetice, să le daţi lapte semidregresat, să eliminaţi alimentele bogate în grăsime cum ar fi caşcavalul", spune dr. Mihaela Bilic, medic primar în diabet şi boli de nutriţie.
Caşcavalul este o brânză opărită la 75 de grade Celsius, apoi maturat în combinaţie cu micro-organisme, care ajută sistemul imunitar.
Vezi și: Rețete mâncare post. Plăcintă cu spanac și ciuperci. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva