Urmărește emisiunea live
Brânza și alte produse din Marea Britanie au alarme. Costul ridicat al vieții îi împinge pe unii la furt
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Supermarketurile din Marea Britanie pun produselor alimentare alarme anti-furt. 

Bucățile de brânză de pe rafturile magazinelor britanice sunt protejate de clienți, pe măsură ce supermarketurile sporesc securitatea. Inițiativa vine după ce magazinele au raportat o creștere a numărului de hoți care fură ”articole zilnice esențiale și de valoare mică”. 

Brânza cheddar a fost etichetată la un Aldi din Wolverhampton, în timp ce cotletele de miel au fost plasate în cutii de plastic sigure la un Co-op din apropiere. Tesco a atașat dispozitive antifurt pe laptele pentru bebeluși și pulpele de miel în Streatham, sudul Londrei, scrie The Sun

Dr. Sinéad Furey a avertizat că ”a fura pentru a mânca” este ”dovada că avem nevoie de soluții politice, astfel încât criminalitatea să nu devină un mijloc principal de a asigura elementele esențiale”.

Roșiile românești sunt transportate cu duba în Marea Britanie și sunt vândute românilor cu 4 lire/kg

Oficial, anul trecut, au ajuns în Marea Britanie, între aprilie – septembrie, 32 tone de tomate produse în România, dintr-un total de 233 t, livrate pe piețele-terțe. În realitate, cantitatea totală vândută pe piața Marii Britanii ar putea fi mult mai mare.

Un cititor al siteului Lantulalimentar.ro, stabilit în Anglia,  ne-a semnalat că, zilnic, ajung acolo numeroase transporturi de legume și fructe din România, efectuate cu dubițe de 3,5 tone, care nu sunt supuse unui control vamal riguros. Este posibil ca șoferii să declare că marfa este pentru rude și prieteni, mai ales că în cabină se mai află și un însoțitor-doi.

Pare-se că acest comerț româno-britanic, care pornește din micile ferme legumicole din Oltenia și Moldova, este destul de bine organizat: transportatorii au două-trei mașini, șoferi angajați pentru aceste curse, dealeri care preiau comenzile și le onorează în câteva zile. Mașinile de transport, cele mai multe dintre acestea, nu dispun de sisteme termoreglabile în spațiul unde se află fructele și legumele, astfel că, uneori, 25% din marfă se deteriorează și nu mai ajunge în magazin. Citește mai multe AICI

Numărul persoanelor care suferă de foamete a crescut semnificativ

Un număr cuprins între 702 milioane şi 828 milioane de persoane au fost afectate de foamete în 2021, conform raportului anual al organizaţiei privind situaţia alimentară globală, prezentat miercuri la New York.

Astfel, numărul mediu de persoane aflate anul trecut în această situaţie a fost cu 46 de milioane mai mare decât cel din 2020 (721 de milioane), se arată în raport.

Provocările de a pune capăt foametei şi malnutriţiei sunt tot mai mari, au scris mai multe agenţii ale ONU, printre care UNICEF, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

În raportul lor, experţii consideră că această creştere a numărului de persoane care suferă de foamete este cauzată de pandemia de coronavirus, de consecinţele schimbărilor climatice şi de conflicte.

Conform celor mai recente date ale ONU din 2020, aproape 1,3 miliarde de persoane nu şi-au putut permite o dietă sănătoasă. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel