Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient: nu aveți nevoie de lapte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient - nu aveți nevoie de lapte. Sursa - Pexels
Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient - nu aveți nevoie de lapte. Sursa - Pexels
Dacă ești amator de brânzeturi, această rețetă este pentru tine.  Respectă pașii rețetei și vei face o brânză delicioasă și moale, chiar la tine în bucătărie.

Dacă vei încerca măcar o singură dată această rețetă, nu vei mai dori să mergi la magazin ca să cumperi brânză. O vei face chiar în bucătăria ta și vei servi  această brânză delicioasă pe o felie crocantă de pâine sau într-un desert.


Tiramisu cu piersici, fără lactoză. Este atât de bun încât toți invitații vă vor cere rețeta

Brânză de casă, preparată dintr-un singur ingredient:

În primul rând, cumpărați și înghețați o sticlă de iaurt. Apoi, cu un cuțit, trebuie să tăiați cu grijă sticla pentru a extrage conținutul înghețat.

Tăiați iaurtul congelat în bucăți grosiere și așezați-le pe un prosop de bumbac, pe care l-ați pus într-un vas.  Acoperiți bucățile de iaurt congelat cu marginile prosopului și lăsați vasul, aproximativ 12 ore, într-un loc răcoros, potrivit pianetadonne.blog.

După ce timpul expiră, veți vedea că iaurtul s-a micșorat și s-a transformat într-o brânză moale.  Acum puteți face din brânză o crema tartinabilă, bună pe pus pe pâine.

Conopidă pane la cuptor: o garnitură delicioasa, simplă și rapidă

Pune într-un bol bârna obținută șu adaugă câțiva căței zdrobiți de usturoi. Se mai adaugă  mărarul tocat mărunt și boia dulce. Amestecați totul cu o lingură, pentru a obține un amestec omogen. 

 Odată ce feliile de pâine sunt prăjite, întindeți pe ele cremă de brânză, făcută în casă.   Gustarea grozavă este gata!  Poftă bună!  

Castraveți umpluți cu creveți și iaurt: un aperitiv cu care îți vei cuceri oaspeții

Supă de brânză, un deliciu culinar de neegalat 

Supa de brânză poate fi un deliciu de neegalat nu doar iarna când, mai mult ca sigur, preferi să o mănânci în pătură, dar şi vara. Se serveşte caldă, cu crutoane sau perle crocante din comerţ.

Să nu te surprindă că brânza poate fi folosită şi în acest mod. Revendicată de toate bucătăriile lumii, supa de brânză este cel mai gustos mod de a utiliza resturile de brânză uscată din frigider.

Cu un minimum de efort şi zero risipă, brânzeturile întărite pot renaşte într-o supă delicioasă. E simplu! Resturile de parmezan întărit şi brânza de burduf pe care ai uitat-o pe raftul frigiderului pot fi „aruncate” împreună într-o oală cu supă.

Vinete senzaționale la cuptor: sunt gata în 5 minute și se termină de pe mase cât ai zice pește

 

Ingrediente pentru supa cu brânză:

2 cartofi

1 ceapă albă

2 linguri ulei

800 ml supă de pui sau de legume

500 ml lapte

200 grame emmental

100 grame cheddar

sare și piper alb măcinat, după gust

crutoane, pentru servit

2 fire pătrunjel

Poţi opta să găteşti supa cu brocolli sau fără, în funcţie de preferinţe. 

Modul  de preparare al supei:

Cureţi ceapa şi cartofii, le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Adaugi şi bucheţele de brocolli, dacă vrei. Torni supa, iar după ce amestecul clocoteşte, fierbi 20 de minute. Adaugi laptele, mai laşi să dea un clocot, apoi pui cele două tipuri de brânză date prin răzătoarea mare.

Condimentezi cu piper alb şi, dacă e cazul, cu sare (trebuie să ţii cont că brânza e sărată). Mixezi cu un blender vertical până obţii o cremă fină.  Serveşti supa fierbinte, cu crutoane şi o ornezi cu pătrunjel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel