Brandul de lux Coach nu va mai distruge produsele returnate. Furia internauților i-a determinat să facă schimbări
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Coach
Facebook - Coach
Brandul de produse de lux Coach și-a luat angajamentul de a nu mai distruge produsele returnate. 

Brandul de lux Coach a anunțat că nu va mai distruge bunurile deteriorate sau „care nu pot fi vândute”, returnate în magazinele sale, după ce un videoclip viral TikTok a susținut că brandul a „distrus” intenționat articolele nepotrivite în scopuri fiscale, scrie CNN

Fără a face trimitere direct la acuzațiile de pe TikTok, compania americană a scris marți pe Instagram că „a încetat” distrugerea returnărilor din magazin și că va căuta „să refacă în mod responsabil, să recicleze și să refolosească produsele în exces sau deteriorate”.

Evită taxele distrugând marfa

Mișcarea urmează afirmațiilor făcute de utilizatorul TikTok, Anna Sacks, care s-a filmat dezbrăcând produsele Coach, care păreau a fi deteriorate. În videoclipul de câteva minute, Sacks, care se numește @thetrashwalker în online, a spus că politica Coach este de a „ordona unui angajat să distrugă în mod deliberat (mărfuri nedorite), astfel încât nimeni să nu le poată refolosi”.

Afișând în imaginile filmate genți tăiate, pantofi cu baretele tăiate și o jachetă cu rupturi mari, Sacks a susținut în videoclip că practica face parte dintr-o "breșă fiscală", care prevede excepții pentru produsele distruse, cele din acest caz find catalogate "ca și cum ar fi distruse accidental". Nici Coach, nici compania-mamă, Tapestry, nu au răspuns la solicitările de comentarii ale CNN.

Videoclipul, care a fost postat pentru prima dată pe TikTok sâmbătă, a fost apreciat de peste 560.000 de ori în momentul scrierii. Reacțiile de pe rețelele sociale s-au intensificat marți, când Diet Prada, un influent câine de supraveghere a modei, a postat acuzațiile pe Instagram alături de videoclipuri care arătau articolele antrenorului recuperate de la un tomberon.

De câtă apă este nevoie pentru a croi o pereche de blugi

Industria modei este una dintre cele mai poluante, consumă enorm de multe resurse, produce reziduuri și deșeuri dintre cele mai toxice și mai dăunătoare pentru mediul înconjurător, spune Stella McCartney, una dintre cele mai celebre creatoare de modă.

Mesajul Stellei este preluat și de alți mai mulți designeri și nume celebre din industria modei. Mesajul se adresează celei mai recente tendințe a modei cea de fast fashion, cea care înceamnă la un consum rapid a unor obiecte și doar pentru o perioadă scurtă de timp. Citește AICI despre ce cantități de apă este vorba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel