Bradul de Crăciun. De ce nu e bine să-l arunci după sărbători
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bradul de Crăciun. De ce nu e bine să-l arunci după sărbători / Foto: Doinița Manic
Bradul de Crăciun. De ce nu e bine să-l arunci după sărbători / Foto: Doinița Manic
Află în articol de ce nu este bine să arunci bradul de Crăciun după sărbători.

Atunci când vine vorba despre bradul de Crăciun, părerile sunt împărţite. Românii au păreri împărțite despre momentul în care trebuie adus în casă, dar și despre decoraţiunile cu care este împodobit. Se crede că bradul nu ar trebui adus în casă mai devreme de Ajunul Crăciunului deoarece ar aduce ghinion.

O altă superstiție spune că nu e bine să arunci la gunoi bradul de Crăciun deoarece vei fi urmărit de ghinion tot anul, scrie RomâniaTv. De asemenea, unii superstițioși cred că ar fi bine ca bradul să fie ars sau plantat. Alţii consideră că se sărbătorește Boboteaza sau Epifania. În anumite zone ale țării există o practică inedită este aceea a stropirii bradului împodobit cu apă sfințită înainte de a fi ars. Se spune că așa sunt alungate spiritele rele şi ghinionul.

Ce trebuie să faci ca bradul de Crăciun să reziste mai mult. Trucuri simple și foarte eficiente

Înainte să instalezi pomul de Crăciun, este foarte important să tai o mică bucăţică din baza trunchiului, de aproximativ 1-2 cm grosime. Acest lucru este necesar pentru că bradul să poată absorbi apă. Şi dacă tot am vorbit despre apă, trebuie să ştii că bradul trebuie pus în apă, asta dacă nu vrei să îl împodobeşti imediat după cumpărare. Un brad poate absorbi în primele 24 de ore aproximativ 2-3 litri de apă sau chiar mai multă.

Suportul în care pui bradul este iarăşi foarte important. Îţi recomandăm să găseşti unul în care poţi să pui apă şi cu o capacitate de 2-3 litri. Pentru a menţine bradul proaspăt, cheia este să îi pui apă proaspătă zilnic. Aproximativ 2-3 cm din trunchi trebuie să fie acoperit tot timpul de apă. Tocmai de aceea, trebuie să ştii cum să ajuţi bradul să reziste pe toată durata sărbătorilor.

Bradul va trebui pus într-un loc răcoros din casă. Ţine-l departe de sursele de căldură precum şemineele sau caloriferele. Mai mult, bradul trebuie ţinut departe şi de lumina soarelui sau dacă nu poţi face asta, asigură-te că draperiile sunt trase. Cât timp bradul va avea parte de apă în mod constant, ar trebui să reziste timp de câteva săptămâni.Şi instalaţia cu care îl decorezi este foarte importantă, aşa că îţi sugerăm să foloseşti becuri LED pentru că acestea nu generează căldură. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel