Braconaj în Delta Dunării: 131 de dosare PENALE. Amenzi de peste 2 MILIOANE de lei
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un număr de 131 de dosare penale au fost deschise, 38 de ambarcațiuni au fost confiscate și au fost aplicate amenzi de peste două milioane de lei, în Delta Dunării, pentru braconaj, anunță, miercuri, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Echipe mixte de control au efectuat în ultimele luni, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, 1.841 de controale. Au fost verificate 126 de obiective (societăți comerciale, amenajări piscicole și asociații, piețe și târguri) și 1.216 mijloace de ambarcațiuni și vehicule, care circulau în zonă, menționează Alexe, într-o postare pe Facebook, potrivit Mediafax.

”În urma acestor controale s-au înregistrat 131 de dosare penale, s-au constatat 186 de infracțiuni, 176 de persoane au fost cercetate în domeniul piscicol și au fost constatate și aplicate 2.685 de contravenții, în valoare totală de 2.155.731 lei”, potrivit sursei citate.

De asemenea, au fost confiscate 16.500 kg de pește de diverse specii și 80,2 kg de icre, 4.226 de unelte de pescuit, 38 de ambarcațiuni, un dispozitiv electric de pescuit, 33 de motoare pentru ambarcațiuni și 17 autovehicule, informează Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel