Box: Preşedintele interimar al AIBA dezminte lansarea unei acţiuni în justiţie contra CIO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele interimar al Federaţiei internaţionale de box amator (AIBA), marocanul Mohamed Moustahsane, a dezminţit miercuri lansarea unei acţiuni în justiţie împotriva Comitetului Internaţional Olimpic, dacă boxul va fi îndepărtat din programul JO 2020 de la Tokyo, relatează AFP.

Moustahsane, prezent la convenţia SportAccord de la Golad Coast (Australia), a precizat că va fi primit de Comisia de anchetă a CIO pe 20 mai, cu două zile înaintea unei decizii a forului olimpic internaţional privind prezenţa boxului la JO 2020. '

'Nu vom face un apel în justiţie pentru că suntem o organizaţie sportivă şi vom rămâne la acest nivel sportiv. În calitate de preşedinte al AIBA, rămân încrezător că va exista o modalitate de a reglementa problemele şi că AIBA va rămâne o federaţie ce va participa la Jocurile Olimpice, a adăugat marocanul, care este şi preşedintele Confederaţiei africane de box.

Marţi, AIBA a precizat într-un comunicat că va acuza CIO de violarea cartei olimpice, indicând că va lua în considerare toate opţiunile, inclusiv o acţiune în instanţă. Pe 20 mai, la Lausanne, responsabilii AIBA vor răspunde întrebărilor Comisiei de anchetă cu doar două zile înainte de o decizie finală a Comitetului Executiv al CIO. Voi fi prezent, alături de persoane cheie care vor putea răspunde întrebărilor, pentru a apăra poziţia AIBA şi pentru a spune că suntem gata să organizăm bine atât turneul olimpic, cât şi turneele de calificare, a precizat Moustahsane.

Dacă boxul va fi eliminat din programul olimpic de la Tokyo, AIBA va pierde un ajutor financiar crucial de la CIO, în valoare de 15 milioane dolari, pe care îl acordă la fiecare patru ani federaţiilor internaţionale prezente la Jocurile Olimpice. Participarea la JO nu este o chestiune de supravieţuire dar rămâne o parte importantă pentru activitatea noastră sportivă, a conchis şeful interimar al AIBA. La finele anului trecut, CIO a invocat 'mai multe motive de îngrijorare majoră' referitoare la finanţele, dar şi la guvernanţa şi etica AIBA, după alegerea în funcţia de preşedinte a controversatului om de afaceri uzbec Gafur Rahimov, care a între timp a demisionat. Forul olimpic a promis că 'va face tot posibilul' ca să-i protejeze pe sportivi şi să asigure desfăşurarea unui turneu de box la Tokyo 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel