Box. Errol Spence a intrat în posesia titlului de campion mondial WBC la categoria welter
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pugilistul american Errol Spence, deţinătorul centurii de campion al lumii la categoria welter, versiunea IBF, l-a învins la puncte pe compatriotul său Shawn Porter, pe care l-a deposedat de titlul mondial WBC la aceeaşi categorie, în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seara la arena Staples Center din Los Angeles (California), informeazâ AFP. 

Spence, în vârstă de 29 ani, a fost declarat învingător de doi dintre cei trei arbitri judecători (116-111/112-115/116-111), la capătul unei lupte aprige, a cărei soartă s-a decis în runda a 11-a, când un croşeu de stânga l-a făcut să se clatine pe Porter şi să pună o mână pe podea, înainte de a fi numărat de arbitru. Până la momentul respectiv, Porter, chiar dacă nu era considerat favorit, şi-a vândut scump pielea, arătându-se mai agresiv şi obligându-şi rivalul să se apere mai mult decât o face de obicei.

Errol Spence şi-a trecut în palmares cu această ocazie a 26-a victoriei în tot atâtea lupte, 21 dintre ele obţinute înainte de limită. Pentru Shawn Porter (31 ani), acesta a fost al treilea eşec din cariera sa, pe parcursul căreia a mai înregistrat 30 de victorii şi un egal.

Spence l-ar putea înfrunta anul viitor pe filipinezul Manny Pacquiao, deţinătorul centurii WBA la categoria welter, în cadrul unui meci foarte aşteptat de unificare a titlurilor. Până atunci, însă, el urmează să boxeze împotriva compatriotului său Danny Garcia, fost campion WBC la welter şi care a venit să-l felicite în ring pe Spence după meciul cu Porter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel