Data publicării:
Boureanu i-a umilit pe polițisti. Comisar șef, reacție explozivă: NICIODATĂ nu vom avea liniște
"Îți sparg fața!", "Filmează-l pe prostul ăla!", "Jur că îți pierzi pensia!" - sunt doar câteva dintre înjurăturile și amenințările lui Cristian Boureanu la adresa unui polițist din cadrul echipajului care a oprit mașina în care se afla, la un control de rutină, în trafic, în București. Dar fostul deputat nu s-a oprit aici. Pentru ca spectacolul să fie complet, Cristian Boureanu a trântit ușa mașinii peste degetele unui polițist. Scandalul a continuat. Marele politician mic s-a îndreptat spre un alt agent de poliție și l-a lovit puternic, mișelește, cu genunchiul, în timp ce își ruga iubita să-l filmeze (!).
Am stat de vorbă cu Marin Ion, fost șef de Inspectorat de Poliție, comisarul șef în rezervă, pentru a vedea ce părere are despre cazul care l-a avut protagonist pe Cristian Boureanu.
"Ce s-a întâmplat reprezintă un gest reprobabil pe fondul unei legislații permisive! Mereu facem referire la Occident, dar nu se ia ca exemplu ce se întâmplă acolo. În primul rând, acolo există niște manuale de intervenție care au putere de lege, sunt ratificate de Parlamentul țărilor respective sau de Congresul American dacă ne referim la SUA, ca legi, unde se prevede, ca primă măsură, în asemenea situații, să se treacă imediat la încătușare, apoi la celelalte proceduri, mai ales în condițiile în care vorbim de persoane agresive", a spus Marin Ion pentru DC News.
"La noi, drepturile omului vizează mai mult pe oamenii care încalcă legea. Aceasta este realitatea. Dacă stăm să ne gândim bine, în alte țări, în asemenea situații, când un reprezentant al statului este ultragiat, agresorul este prezentat imediat judecătorului care dispune măsurile de rigoare. De regulă, când este vorba de ultraj, acolo nu se discută, se arestează pe loc. În schimb, în România, se întocmește dosar penal care trenează mult și bine. Vă mai spun un lucru care este general valabil în cazul tuturor infracțiunilor - una este să îl vezi pe individ cum se manifestă la momentul când a încălcat legea și este surprins de către polițiști și alta este să îl vezi în instanță, îmbrăcat la costum, pus la patru ace, spășit. Și, în aceste condiții, timpul este aliatul celui care încalcă legea", ne-a mai zis comisarul șef.
"De multe ori, polițiștii sunt supuși unui val de înjurături și așa mai departe. De regulă, se încearcă o diminuare a situației din teren pentru că vezi-Doamne este rușinos ca un polițist să fie ultagiat. De ce să fie rușinos? Nu poți să prevezi ce reacție are persoana în cauză. Toate acestea au loc pe o legislație total neadecvată la situația existentă în România. Atât timp cât nu se intervine și nu sunt promovate niște inițiative legislative adaptate momentului nu vom avea niciodată liniște", ne-a mai declarat Ion Marin.
[citeste si]
Cristian Boureanu care, după cum se vedea în imaginile date publicității, era vizil amețit de alcool, a fost dus la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră. Pentru scandalul provocat, fostul deputat s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News