Bottle Cap Challenge. Imogene, ia-o pe asta!
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Imogen
Imogen
La modă, în vara anului 2019, este Bottle Cap Challenge. Un pas, la propriu, în față: până mai ieri, oamenii se chinuiau să întoarcă o sticlă de plastic pe masă (Water Bottle Flip Challenge), astăzi marea realizare ar fi să-i deschidă capacul cu piciorul.

În 2015-2017, Ice Bucket Challenge avea o miză: lupta cu boala Charcot. Emil Boc, când își turna gheață în cap, avea o justificare. Finalitatea, sau, cum s-ar scrie într-o perlă la Bac, finalizarea nu prea există în jocul cu capacele de plastic. Poate doar la UPU, când mai ratează câte unul și arde un șpiț în masă, dar ce nu face omul pentru 50 de like-uri?


Cu toată campania electorală, la noi încă n-au apărut candidați care să dea cu piciorul în dopuri. E drept că provocarea a venit după ce marele expert în deschis capace a plecat la Bruxelles. Poate la anul Boc o să dea un șut în dop, că vin alegerile.


Lăsând gluma la o parte, tocmai în România bătăia cu sticla de plastic este o adevărată provocare. Parcurile, pădurile râurile și lacurile din țara noastră au cam pierdut challenge-ul. În loc să dea cu piciorul într-o sticlă de pe masă, de ce n-ar trage tinerii challenge-ri șuturi în sticlele de pe stradă, până le bagă în coș?


Sau, haideți să dăm un picior sticlelor cu apă plată, în general. Inițiativa legislativă care ar obliga restaurantele să ofere apă de la robinet gratis e una binevenită (click aici pentru detalii). Dar se va lovi de lobby-ul feroce al patronilor care scot bani grei din apa îmbuteliată.

În loc să-și aprindă părul de la subraț cu bricheta, pentru vizualizări, vlogerii din România ar putea promova inițiativa.

Cum s-ar spune, challenge-ul. Imogene, ia-o pe asta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel