Data publicării:

Botoşani: Un focar de pestă porcină africană şi o nouă suspiciune, înregistrate în două localităţi din judeţ

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat într-o gospodărie din localitatea Sîrbi, comuna botoşăneană Vlăsineşti, a anunţat, miercuri, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, virusul pestei porcine africane a fost confirmat de analizele de laborator la trei din cele patru porcine din gospodăria respectivă.

Tot miercuri, oficialii DSVSA au înregistrat o suspiciune de pestă porcină africană în localitatea Moara Jorii din comuna Hăneşti, după moartea unui porc domestic. În aceeaşi gospodărie au fost identificaţi alţi 11 purcei, care urmează a fi sacrificaţi şi incineraţi.

"Este o zonă infestată, unde s-au înregistrat mortalităţi la mistreţi. Încercăm să gestionăm focarul aşa încât să reducem riscul de răspândire", a afirmat Airimiţoaie.

Instituţia prefectului judeţului Botoşani a convocat, miercuri după-amiază, Centrul Local de Combatere a Bolilor pentru a stabili un set de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane în judeţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel