Botoșani. Preotul, decizie referitoare la biserică
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Preotul unei biserici din judeţul Botoşani a decis să ilumineze pereţii lăcaşului de cult în roşu, galben şi albastru, pentru a marca în acest mod Anul Centenar. 

Preotul Costin Andrei de la Parohia Victoria, din comuna Stăuceni, a achiziţionat un sistem de iluminat ornamental cu ajutorul căruia proiectează pe faţada bisericii culorile drapelului naţional. El susţine că prin acţiunea sa marchează 100 de ani de la Marea Unire, însă, în acelaşi timp, transmite un mesaj de comuniune între Biserică şi poporul român.

A vrut să facă biserica mai vizibilă

'Am început cu un iluminat arhitectural, în galben şi alb, iar acum, în ultimele două luni ale Anului Centenar, am zis să facem ca biserica noastră să fie mai vizibilă. Probabil o inspiraţie de sus mi-a dat gândul de a o ilumina în roşu, galben şi albastru. Eu mă gândeam la ceva mai mic, dar, aşa cum bunul Dumnezeu lucrează, mi-a scos în cale unii oameni foarte buni, cu idei foarte bune, încât lucrurile s-au aranjat să fie aşa cum sunt ele astăzi. Având în vedere tot ceea ce se întâmplă în ţara noastră, în zilele noastre, în Anul Centenar, e un mesaj de comuniune, e un mesaj că Biserica este alături de poporul român, aşa cum a fost întotdeauna, preotul cu crucea în mână lângă steagul nostru românesc', a declarat, pentru Agerpres, preotul Costin Andrei. Biserica Adormirea Maicii Domnului de la Victoria este ctitoria fostului patriarh Teoctist Arăpaşu. Tricolorul de pe această biserică va rămâne aprins până la sfârşitul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel