Botoșani: Percheziții la vânzătorii de flori, de 8 martie
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Percheziții
Percheziții
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Săveni, au efectuat percheziţii la comercianţii de flori, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, Maria Carp. 

Potrivit sursei citate, acţiunea a urmărit prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi comerţului ilicit cu flori şi plante ornamentale. 

"În acest sens, au fost desfăşurate trei percheziţii domiciliare şi două la punctele de lucru ale unor agenţi economici având ca obiect de activitate comercializarea de flori şi plante, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi înscrisuri ce conţin evidenţe extra contabile privind bunurile comercializate şi sumele de bani încasate", precizează Carp. 

Fără acte pentru flori 

În timpul acţiunii, la sediul unui agent economic din municipiul Botoşani au fost identificate peste 3.300 de fire de flori, de diferite sortimente, valoarea acestora depăşind 16.000 de lei, pentru care reprezentantul legal nu deţinea documente legale de provenienţă. 

Cantitatea de flori a fost indisponibilizată, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi cuantificat de către specialiştii antifraudă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. potrivit sursei citate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel