Data publicării:

Botoşani: 15.000 de locuri de cazare identificate pentru adăpostirea persoanelor blocate în trafic pe timpul iernii

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Aproape 15.000 de locuri de cazare au fost identificate pentru adăpostirea persoanelor suprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice specifice iernii, se arată într-o informare cu privire la stadiul pregătirii pentru sezonul de iarnă 2019-2020 întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit sursei citate, cele 14.867 de locuri de cazare sunt prevăzute în 272 de locaţii, printre care cămine culturale, şcoli, săli de sport, grădiniţe sau alte sedii de instituţii publice, scrie Agerpres.

Prim-adjunctul şefului ISU Botoşani, Dan Decebal Muraru, susţine că spaţiile respective sunt provizorii şi ele urmăresc în special cazarea persoanelor care rămân blocate în trafic.

"Cazarea este temporară până putem gestiona şi putem asigura fluenţa în trafic", a afirmat Muraru.

De asemenea, oficialii ISU susţin că la nivelul judeţului Botoşani au fost create şi 86 de locuri de cazare pentru persoanele fără adăpost. Aceste spaţii, alături de locurile de servit masa, sunt prevăzute în 11 locaţii din municipiile Botoşani şi Dorohoi, din oraşele Săveni şi Darabani, dar şi din comunele Suliţa şi Truşeşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel