Botoșani. Femeie chirurg, cetățean de onoare al orașului
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Singura femeie care efectuează transplant de ficat în România, medicul chirurg Doina Hrehoreţ, care lucrează la Institutul Clinic Fundeni, ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Consilierul local Mihai Ştefan a propus ca Hrehoreţ, originară din municipiul Botoşani, să primească distincţia de cetăţean de onoare al localităţii, 'pentru activitatea şi performanţele obţinute în transplantul hepatic'. Primarul din Botoşani, Cătălin Flutur, susţine iniţiativa, considerând că medicul se înscrie în categoria personalităţilor care îndeplinesc criteriile de acordare a celei mai mari distincţii oferite de municipalitate.

'Este singura femeie din România care face transplant de ficat. Este fără discuţie o personalitate marcantă a sectorului medical din România', a afirmat Flutur. Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare chirurgului Doina Hrehoreţ va fi dezbătut în şedinţa din 27 septembrie a Consiliului Local al municipiului Botoşani. Titlul de cetăţean de onoare al Botoşaniului a revenit şi neurochirurgului Leon Dănăilă, originar, la rândul său, din judeţul Botoşani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel