Borussia Dortmund - Dinamo Kiev, meci amical. Încasările vor fi donate Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Echipa germană de fotbal Borussia Dortmund va juca pe 26 aprilie un meci caritabil cu Dinamo Kiev, formaţie antrenată de românul Mircea Lucescu, iar toate fondurile strânse cu acest prilej vor fi donate unei organizaţii care furnizează direct ajutor ucrainenilor aflaţi în nevoie după invazia armatei ruse, transmite DPA.

Borussia a invitat campioana Ucrainei şi staff-ul acesteia pentru un meci care va avea loc la doar trei zile după derby-ul Bundesligii cu campioana Bayern Munchen.

Fotbalul este cea mai bună distracţie din lume. Dar există lucruri mult mai importante. Pacea, sănătatea, ţara, educaţia, a afirmat directorul executiv al clubului, Hans Joachim Watzke, într-un comunicat.

În mijlocul Europei, toate acestea nu mai sunt, însă, de la sine înţelese. Iar asta doare. Suntem alături de Ucraina, a adăugat oficialul.

Antrenorul Marco Rose a precizat că Dortmund este în curs de a alege organizaţia care va primi fondurile rezultate în urma acestui meci, pentru a fi siguri că ucrainenii în nevoie sunt ajutaţi direct.

Mulţumim fiecărui iubitor al fotbalului, indiferent de culorile sale şi fiecărei persoane care cumpără un bilet pentru a ajuta ucrainenii care au fost loviţi atât de dur de război, a afirmat Rose.

Meciul se va desfăşura pe stadionul Signal Iduna Park, care poate găzdui 81.000 de spectatori.

Ora de start a meciului va trebui negociată cu UEFA, având în vedere că este vorba de o seară de marţi în care e programat un meci din semifinalele Ligii Campionilor.

Dinamo Kiev a anunţat că va juca şi alte meciuri caritabile pentru a strânge fonduri în folosul ucrainenilor care suferă din cauza războiului, scrie Agerpres.

Karim Benzema, noul Balon de Aur? "Ar trebui să îi scrie deja numele pe trofeu"

Rio Ferdinand, fostul fundaş de legendă al lui Manchester United, crede că atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, ar trebui să ia Balonul de Aur în acest sezon. 

”Ar trebui să-i scrie deja numele pe următorul Balon de Aur și să-i dea trofeul. Și-a dus echipa la cel mai înalt nivel. Real Madrid zboară, iar el e talismanul echipei.

Când Cristiano Ronaldo era la Real Madrid, Benzema a fost umil și a acceptat să fie în plan secund. Știa ce înseamnă Cristiano pentru echipă. Dar acum a ieșit din umbră”, a transmis Rio Ferdinand, citat de Marca.

”K9 este Spiderman. K9 este Wolverine. K9 este portarul unei clădiri. K9 este cel mai bun prieten al tău. K9 e bunicul tău. K9 este președintele Statelor Unite. K9 este instructorul alături de care sari cu parașuta. K9 este îngerul tău păzitor. K9 este Dumnezeu!”, a scris Iker Casillas, pe Twitter.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel