Data publicării:

Borș rusesc cu varză murată, rețeta de post

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Borș rusesc cu varză murată, rețeta de post / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne
Borș rusesc cu varză murată, rețeta de post / Foto: Pixabay, de Steve Buissinne

Află în articol cum se prepară borșul rusesc cu varză murată.

Alegeri prezidentiale 2024

Mai avem câteva zile din Postul Paștelui. Pentru cei care au ținut tot postul s-ar putea ca gătitul să devină un stres, atunci când rămân în pană de idei. O rețetă delicioasă pe care o puteți încerca atunci când nu mai știți ce să faceți de mâncare este borșul rusesc cu varză murată. De obicei se face cu carne de porc, dar în perioada postului puteți încerca varianta de post. Este la fel de bună.

Cum se prepara borșul rusesc cu varză murată

Pentru borșul rusesc cu varză murată vezi avea nevoie de următoarele ingrediente: o căpățână de varză murată medie, 3 cepe, 2-3 linguri de pastă de roșii, 2-3 morcovi, 1 ardei gras, 2 rădăcini de pătrunjel, 5 cartofi, 1 sfeclă roșie 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 legătura de ceapa verde, 1 legătura pătrunjel verde, 1 legătura de mărar verde, sare și piper.

Pentru început scurgeți bine varza murată, apoi tăiați-o mărunt și puneți-o la prăjit în ulei. Apoi, când varza s-a rumenit un pic, adăugați două cepe tocate mărunt. Când observați că ceapa devine moale puneți și cele 2 linguri de pastă de roșii. Se mai călește un pic, aproximativ 2-3 minute, apoi se pune la o parte. Separat, căliți morcovul tăiat rondele mici, ardeiul și rădăcina de pătrunjel. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi sau cum obișnuiți să tăiați cartofii pentru orice ciorbă. Puneți-i la fiert într-o oală, împreună cu sfecla, tăiată tot cuburi, dar mai mici, adăugați sare în apă.

Atunci când observați că aceștia sunt pe jumătate fierți, adăugați varza murată călită anterior, dar și morcovul cu pătrunjelul și ardeiul. Condimentați cu sare și piper după gust. Se lasă totul pe foc până când legumele sunt fierte. La final, adăugați ceapa verde, frunzele de pătrunjel și mărarul, tocate mărunt. Opriți focul, puneți capacul și lăsați borșul câteva minute pentru ca toate aromele să se pătrundă. Borșul va fi acru de la varză, dar dacă nu este suficient pentru dumneavoastră, puteți adăuga și borș din tărâțe. Borșul rusesc cu varză murată se servește cald. Se poate mânca împreună cu ardei iute sau ceapă, depinde de preferințele fiecăruia. Este o mâncare de post, dar plină de vitamine. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel