Președintele Poloniei, întâlnire cu Iohannis la Cotroceni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Poloniei Andrzej Duda vine marți la București și va avea, la ora 16.00, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Conform sursei citate, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale. De asemenea, vor susţine declaraţii de presă comune.

Preşedintele Andrzej Duda efectuează luni o vizită de lucru la Chişinău, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Citește și Polonia acuză Ungaria de atitudine prietenoasă cu Rusia. Andrzej Duda refuză să se întâlnească cu omologul de la Budapesta

Andrzej Duda, președintele Poloniei, refuză să se întâlnească cu omologul János Áder din cauza atitudinii prietenoase pe care Ungaria o are față de Federația Rusă.

Contrar planurilor preliminare, președintele Ungariei nu se va deplasa la sărbătoarea programată pentru Ziua Prieteniei Polono-Maghiare.

János Áder era așteptat pe 23 martie 2022 în orașul polonez Bochnia, cu ocazia zilei de prietenie polono-maghiară, dar președintele Ungariei nu se va mai deplasa, programul său fiind anulat.

Portalul a fost informat de mai multe surse independente că statuia Sfintei Kinga, fiica Regelui nostru Béla Árpád, ar fi fost dezvelită de președintele Ungariei János Áder și președintele Andrzej Duda alături de primele doamne, dar organizatorii au anulat programul. Astfel, președintele ungar nu va mai călători în Polonia.

Din cauza poziției pro-ruse a Ungariei, Andrzej Duda nu a dorit să se afișeze în public alături de omologul său maghiar la un astfel de eveniment protocolar. Vezi articolul aici!

Citește și Klaus Iohannis, întâlnire cu Pedro Sánchez la București: Războiul din Ucraina înseamnă în primul rând o profundă criză umanitară

Klaus Iohannis s-a întâlnit pe 17 martie, la București, cu președintelui Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez.

Klaus Iohannis a făcut declarații de presă după întâlnirea cu Pedro Sánchez, președintele Guvernului Regatului Spaniei.

"Bună ziua! Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit la București Președintelui Guvernului Regatului Spaniei, domnul Pedro Sánchez. Bienvenido a Bucarest, Pedro! Am avut discuții consistente cu privire la subiecte de importanță majoră, mai ales în contextul actual de securitate. România și Regatul Spaniei au dezvoltat de-a lungul timpului legături puternice, iar între cetățenii noștri există, fără nicio îndoială, legături de prietenie autentică și durabilă.

Comunitatea română din Regatul Spaniei, a doua cea mai mare comunitate a noastră, este foarte bine integrată și are un rol semnificativ în viața economică și socială a statului spaniol. I-am mulțumit cu acest prilej Președintelui Sánchez pentru susținerea oferită constant cetățenilor români care trăiesc și muncesc în Spania. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel