Boris Johnson susține că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023, iar Rusia ar putea câștiga. "Putin are o armată uriaşă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Boris Johnson susține că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023, iar Rusia ar putea câștiga. "Putin are o armată uriaşă" / Foto: Facebook Boris Johnson
Boris Johnson susține că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023, iar Rusia ar putea câștiga. "Putin are o armată uriaşă" / Foto: Facebook Boris Johnson
Boris Johnson susține că există o ''posibilitatea realistă'' ca războiul în Ucraina să dureze până în 2023 şi inclusiv ca Rusia să îl câştige.

Scenariu crunt despre războiul din Ucraina. Boris Johnson a descris vineri drept realistă posibilitatea ca războiul în Ucraina să dureze până la sfârşitul anului 2023 şi chiar ca Rusia să-l câştige prin determinarea de a-şi continua ofensiva copleşitoare, relatează Agerpres, citând France Presse şi postul CNN.

Premierul britanic a fost întrebat la o conferinţă de presă în capitala Indiei, New Delhi, despre o asemenea durată a războiului şi scenariul unei posibile victorii ruse. Boris Johnson a răspuns: Este o posibilitate realistă, da, desigur.

Boris Johnson: Putin are o armată uriaşă



Preşedintele rus Vladimir Putin are o armată uriaşă (...), el a făcut o greşeală catastrofală şi singura opţiune pe care o are acum este să continue să folosească abordarea copleşitoare, bazată pe utilizarea artileriei, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni, a mai spus Boris Johnson cu privire la situaţia militară din Ucraina, unde după retragerea din nordul acestei ţări şi din zona Kievului trupele ruse se concentrează acum pe partea de est Ucrainei, fără să fi început încă ofensiva acolo cu toată forţa.

În ce priveşte sprijinul militar pentru Ucraina în acest nou context militar, Johnson a spus că Marea Britanie are în vedere să furnizeze tancuri Poloniei, pentru ca în schimb aceasta din urmă să transfere din stocul său Ucrainei tancuri T-72 de concepţie sovietică, aflate deja în dotarea armatei ucrainene şi pe care militarii ucraineni ştiu să le folosească.

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina



Cât despre tratativele ruso-ucrainene, premierul britanic a apreciat că o negociere realistă pentru a pune capăt conflictului nu pare probabilă în acest moment.

Mai multe runde de negocieri între cele două părţi au avut loc de la începutul războiului, dar acum aceste tratative sunt în impas, Moscova acuzând Kievul că dă dovadă de inconsecvenţă după ce Ucraina a revenit asupra unor propuneri formulate la sesiunea de tratative desfăşurată la sfârşitul lunii martie la Istanbul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel