Boris Johnson spune că Marea Britanie își dorește să colaboreze cu China
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Boris Johnson
Boris Johnson
Boris Johnson spune că Marea Britanie își dorește să colaboreze cu China, deși reprezintă „mari provocări pentru o societate deschisă”. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, spune că Londra își dorește să colaboreze cu Beijingul, deși reprezintă „mari provocări pentru o societate deschisă”. În același timp, acesta precizează că SUA va fi „cel mai mare aliat al nostru”.

Critici pentru genocidul împotriva uigurilor

Totodată, Johnson a criticat tratamentul aplicat de Beijing comunității de uiguri din vestul Chinei și spune că guvernul a „condus comunitatea internațională în exprimarea profundei noastre îngrijorări cu privire la detenția în masă a poporului uigur din China”.

Nu există nicio îndoială că Republica Populară Chineză va pune mari provocări pentru o societate deschisă precum a noastră. Dar vom lucra și cu China, acolo unde acest lucru este în concordanță cu valorile și interesele noastre, inclusiv pentru a construi o relație economică mai puternică și pozitivă și pentru a aborda schimbările climatice, precizează TheGuardian.

VEZI ȘI: Un nou raport spune că Beijingul a comis un genocid împotriva uigurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel