Boris Johnson, speranțe pentru Brexit: ''Să schimbe tactica''
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Theresa May, Boris Johnson
Theresa May, Boris Johnson
Boris Johnson, fostul ministru de externe britanic, a declarat miercuri în faţa Parlamentului de la Londra ''că nu este prea târziu pentru a salva Brexit-ul''.

Boris Johnson i-a reproşat premierului conservator că a deviat spre un Brexit din care mai rămâne doar numele şi i-a cerut să schimbe tactica, într-o scurtă declaraţie care a vizat încă o dată subminarea autorităţii Theresei May, în momentul în care se negociază ieşirea ţării din Uniunea Europeană, programată să devină efectivă 29 martie 2019, cu o perioadă de tranziţie până la finele anului 2020.

'Încă mai avem timp în aceste negocieri', a mai spus Boris Johnson, care susţine o rupere clară de UE, în timp ce prim-ministrul se îndreaptă spre un 'soft' Brexit, ceea ce înseamnă menţinerea unor legături strânse cu UE. Boris Johnson i-a cerut Theresei May să revină la viziunea despre Brexit pe care a expus-o în ianuarie 2017 în discursul său de la Lancaster House şi care ilustra un Regat Unit puternic şi independent.

Nici măcar nu am încercat

Problema nu e că nu am reuşit să afirmăm necesitatea unui acord de liber schimb ca acela care a fost prezentat la Lancaster House, ci că nici măcar nu am încercat, a spus Boris Johnson în Parlament. 'Trebuie să încercăm astăzi, pentru că nu vom avea altă şansă să facem acest lucru bine', a continuat el în discurs.

Boris Johnson a demisionat la 9 iulie din funcţia de ministru de externe, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul britanic Theresa May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia pentru Brexit.

Vezi și: Brexit. Theresa May, un nou compromis legislativ


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel