Data publicării:

Boris Johnson condamnă dur atacul cu drone asupra omologului său irakian

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook - Boris Johnson
Facebook - Boris Johnson
Boris Johnson condamnă atacul cu drone asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat ferm duminică atacul împotriva omologului său irakian Mustafa al-Kazimi, care a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat cu dronă-capcană înainte de răsăritul soarelui la reşedinţa sa din Bagdad, informează AFP şi Reuters.

Boris Johnson "a condamnat ferm atacul asupra locuinţei premierului din Bagdad şi a comunicat simpatia sa persoanelor rănite", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Marea Britanie susține următorul guvern irakian

Într-o conversaţie telefonică cu Mustafa al-Kazimi, Boris Johnson a arătat într-un mod clar că Regatul Unit îi susţine "eforturile de a forma un guvern în urma alegerilor", un demers "vital pentru stabilitatea Irakului pe termen lung", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Mai devreme în cursul zilei de duminică, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a declarat că Marea Britanie sprijină apelul lui Kadhimi la calm şi reţinere.

La rândul său, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat cu fermitate duminică tentativa de asasinat a premierului irakian.

Guterres a cerut, de asemenea, irakienilor să dea dovadă de reţinerea şi să nu cedeze în faţa violenţei sau a încercărilor de destabilizare a statului, se arată într-un comunicat. 

Joe Biden, reacție fermă după ce premierul irakian a fost atacat

Preşedintele american Joe Biden "a condamnat ferm" duminică atacul "terorist" asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi, vizat de o dronă-capcană înainte de răsăritul soarelui la reşedinţa sa din Bagdad, dar scăpat nevătămat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt uşurat că premierul nu a fost rănit şi salut capacităţile de lider de care el a dat dovadă făcând apel la cal şi reţinere", a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, cerând ca vinovaţii de acest atac să fie judecaţi. "Am cerut echipei mele de securitate naţională să ofere asistenţa necesară forţelor de securitate irakiene pentru a ancheta acest atac şi a-i identifica pe vinovaţi", a adăugat preşedintele democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel