Boris Becker: "Rafael Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile pe zgură"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Faimosul fost jucător german de tenis Boris Becker, câștigător al șase titluri de Mare Șlem, l-a caracterizat, într-o declarație sâmbătă, pe Rafael Nadal drept "cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile pe suprafaţă de zgură".

"În mod clar, pentru mine, nimeni nu va fi ca Nadal", a subliniat Becker în timpul unui podcast cu Tommy Haas, fost jucător de tenis, înainte de startul turneului ATP 250 Mallorca Championship.

"Nadal, pe zgură, este cel mai bun din toate timpurile. A câştigat de 14 ori turneul de la Roland Garros. Deci, vorbim clar, pentru mine nu va mai exista nimeni ca el niciodată", a completat Becker, care a obținut primul său titlu major la Wimbledon la vârsta de 17 ani și 7 luni.

Nadal se va axa pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice

"Pe zgură, Nadal este ceva care depăşeşte şi va dura mult timp. Dar nu poate fi garantat dacă nu va exista cineva ca el pe această suprafaţă", a adăugat la rândul său Haas, câştigător a 15 titluri individuale şi fost numărul 2 mondial în 2002.

Rafael Nadal a anunțat că nu va participa la turneul de la Wimbledon, așa cum a indicat deja după ce a fost învins la Roland Garros, și a menționat că se va axa pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice, folosind competiția din orașul suedez Bastad ca o etapă preliminară.

Competiția de la Bastad se va desfășura între 15 și 21 iulie, iar Jocurile Olimpice din Paris vor începe pe 26 iulie. Turneul olimpic va avea loc pe terenurile de la Roland Garros, unde Nadal a triumfat de 14 ori.

Nadal a câștigat două medalii de aur olimpice, una în competiția de simplu în 2008 și cealaltă în proba de dublu în 2016, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel