Boris Becker, mesaj pentru Ion Ţiriac din închisoare. Ce au vorbit cei doi
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 20 iun 2022, 09:10
WhatsApp
Facebook Boris Becker
Facebook Boris Becker
Fostul mare tenismen Boris Becker, aflat în închisoare pentru că nu şi-ar fi plătit datoriile către stat, a avut o discuţie din spatele gratiilor cu Ion Ţiriac. 

”Mi-a spus prin mesaj că primele zile au fost extrem de grele și că închisoarea era foarte bine păzită, dar lucrurile începeau să devină mai bune”, a spus Ion Țiriac, pentru L'Equipe.

Becker vrea să facă bani din spatele gratiilor

Ion Ţiriac l-a manageriat pe Boris Becker la începutul carierei germanului. Acum, Becker vrea să facă bani şi din închisoare, şi a anunţat că urmează să scrie o carte. 

"Va fi și despre alte lucruri din viața sa. Astfel, el încearcă să-și ocupe timpul în închisoare. Este o modalitate bună de a o face. El știe că va exista interes pentru o asemenea carte", susține publicația The Sun, care citează o persoană apropiată lui Becker, scrie Digisport.

Boris Becker, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare. A ascuns o sumă uriașă de bani pentru a nu-și plăti datoriile

Becker, care are în palmares şase titluri de Mare Şlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Becker, care trăieşte în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?