Bordel lângă Agenția Europeană a Medicamentului. Comisia Europeană e nemulțumită
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Comisia Europeană este nemulţumită de ideea amplasării unui bordel în apropierea sediului EMA. 

Ideea construirii unui centru cu spaţii de lucru pentru circa o sută de prostituate la Amsterdam a devenit o temă fierbinte pentru Comisia Europeană, întrucât acesta ar putea fi amplasat în apropierea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), relatează agenţia DPA.

Această agenţie a transmis marţi că, împreună cu Comisia Europeană, se va opune unui asemenea plan până la cel mai înalt nivel politic şi diplomatic. Siguranţa celor aproximativ 900 de angajaţi ai EMA şi ai vizitatorilor acestei instituţii europene trebuie să fie garantată, argumentează aceasta.

Administraţia din Amsterdam încearcă să mute prostituţia mai departe de faimosul district roşu din centrul vechi al oraşului, cu scopul de a proteja localnicii de efectele nefaste ale turismului de masă.

O decizie efectivă asupra noului bordel va fi luată în toamnă, dar două din cele trei posibile locaţii sunt în imediata vecinătate a agenţiei europene menţionate, al cărei rol este, printre alte atribuţii, de a aproba vaccinurile şi noile medicamente.

Sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente a fost mutat de la Londra la Amsterdam după ieşirea Marii Britanii din UE, 19 oraşe europene candidând atunci pentru găzduirea acestui sediu, inclusiv Bucureştiul.

Siguranţa angajaţilor a fost o condiţie importantă care a contat în desemnarea oraşului Amsterdam, iar statului olandez i s-a cerut să prevină dezordinea în proximitatea sediului EMA, aminteşte această agenţie, scrie Agerpres.

Comisia Europeană, avertisment înainte de 8 martie 

Comisia Europeană şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell au avertizat marţi asupra "oprimării în creştere" a femeilor şi fetelor şi atacurilor "alarmante" asupra drepturilor femeilor în lume, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, potrivit unui comunicat al executivului comunitar.

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, ne gândim la rezilienţa şi la forţa femeilor, la voinţa lor de a lupta împotriva nedreptăţii, la devotamentul lor de a-i proteja pe ceilalţi, la eforturile lor neobosite în favoarea schimbării", menţionează Comisia şi Borrell într-o declaraţie comună.

"Nu doar astăzi, ci în fiecare zi, suntem alături de toate femeile pentru a da un impuls tot mai puternic în favoarea drepturilor lor în întreaga lume. Dorim să le oferim femeilor posibilitatea de a-şi urmări în mod neîngrădit obiectivele în viaţă. Opresiunea tot mai mare la nivel mondial împotriva lor şi atacurile la adresa drepturilor omului ale femeilor şi ale fetelor sunt alarmante", se mai arată în declaraţie.

"Suntem alături de femeile din Iran, ale căror libertăţi sunt restricţionate în mod sistematic şi de cele din Afganistan, unde talibanii încearcă să elimine prezenţa femeilor şi a fetelor din spaţiul public, precum şi de cele din orice parte a lumii unde drepturile şi libertăţile fundamentale ale femeilor sunt ameninţate sau le sunt refuzate. De asemenea, suntem profund îngrijoraţi de relatările potrivit cărora forţele armate ruse utilizează violenţa sexuală împotriva femeilor şi a copiilor din Ucraina ca armă de război. Aceste acţiuni constituie crime de război, iar făptaşii trebuie aduşi în faţa justiţiei. Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a trage la răspundere Rusia pentru aceste atrocităţi", mai notează Comisia şi şeful diplomaţiei UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel