BOR îl omagiază pe musulmanul Ristea Sercin, salvatorul de pe lacul Tăbărie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
9 martie: Sfinții 40 de mucenici. Ce marchează sărbătoarea populară a mucenicilor
9 martie: Sfinții 40 de mucenici. Ce marchează sărbătoarea populară a mucenicilor
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, l-a recompensat pe musulmanul Ristea Sercin, salvatorul de pe lacul Tăbărie.

'ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a recompensat astăzi dragostea jertfelnică a domnului Ristea Sercin, acordându-i Diploma de Recunoștință, o Biblie, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel ce a rostit pilda samarineanului milostiv, și o carte de învățătură de credință, editată de către Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

IPS Teodosie a fost impresionat de dragostea copleșitoare și de curajul salvatorului și a arătat că, deși este de religie islamică, domnul Sercin a considerat că aproapele nostru este orice om de orice religie, cum a arătat Mântuitorul. Deși mulți priveau, nimeni nu s-a încumetat la gestul salvator, iar Dumnezeu l-a ales pe Sercin să facă această faptă bună.

Domnul Sercin Ristea a relatat Arhiepiscopului cum s-a întâmplat accidentul și a mărturisit că „n-a mai văzut nimic” atunci când a aflat că este vorba de un copil, deși apa era foarte rece.  

Reamintim că, în data de 25 februarie, Ristea Sercin a salvat de la moarte două persoane captive, aflate într-o mașină căzută în lacul Tăbărie.  Este vorba despre un copil de 9 ani și un bărbat de 63 de ani.' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel