Booking.com a concediat mii de angajați printr-un mesaj video
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Booking.com
Sursă foto: Facebook - Booking.com
Compania dedicată iubitorilor de călătorii, Booking.com, a concediat câteva mii de angajați prin intermediul unui mesaj video. 

CEO-ul Booking.com, Glenn Fogel, a concediat vineri 2.700 de angajați ai serviciului pentru clienți prin intermediul unui mesaj video, pe fondul planurilor de reorganizare al companiei, scrie RT. Compania transferă aproape toate serviciile sale pentru clienți către gigantul de externalizare Majorel în al doilea trimestru al anului.

Un total de 12 dintre cele 14 departamente de servicii pentru clienți Booking.com din Europa, Asia Pacific și cele două Americi vor intra în reorganizare. Acest lucru este necesar pentru a asigura flexibilitatea companiei, în special în perioadele mai liniștite, când este nevoie de mai puțin personal, a spus Fogel în videoclip, după cum este citat de Dutch News. Deocamdată, doar birourile din Amsterdam și Manchester nu vor fi afectate.

Angajații disponibilizați au primit contracte de 6 luni

Toți angajații care au primit notificare au primit un contract de șase luni în Majorel, cu sediul în Luxemburg, care oferă servicii pentru clienții companiilor din întreaga lume. Vestea a revoltat personalul, lăsându-i pe mulți îngrijorați de condițiile de muncă, care se pot schimba odată cu transferul la Majorel. 

„Aceasta este o veste tristă dată astăzi, fără avertizare prealabilă, fără pachete compansatorii oferite”, a declarat unul dintre lucrătorii afectați pentru DutchNews.

Aceasta este a doua concediere în masă la Booking.com în doi ani. În total, 4.000 de persoane au fost concediate din companie de la începutul pandemiei de Covid-19.

Caz similar la un start-up american

De asemenea, nu este prima dată când angajații sunt anunțați că au fost concediați online fără avertisment prealabil. În decembrie 2021, Vishal Garg a susținut un apel video în care a concediat 9% din forța de muncă a Better.

„Dacă ești la acest apel, faci parte din grupul ghinionist care este concediat. Contractul de muncă al vostru aici este încetat imediat”, a spus directorul general al companiei, Vishal Garg, la începutul lunii decembrie a anului trecut. 

Garg și-a luat concediu la scurt timp după apel. La acea vreme, Better a transmis că angajează o firmă terță pentru a face o „evaluare a conducerii și a culturii”, ale cărei recomandări „vor fi luate în considerare pentru a construi o cultură durabilă și pozitivă pe termen lung la Better”. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel