Data publicării:

Bombardarea uzinei ucrainene Sievierodonetsk provoacă scurgeri de petrol şi un incendiu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay, de ELG21
Foto: Pixabay, de ELG21
Bombardamentele ruseşti asupra uzinei chimice Azot din oraşul ucrainean Sievierodonetsk au provocat un incendiu puternic după o scurgere de ulei de radiator, a declarat sâmbătă guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Vorbind la televiziunea naţională, Gaidai nu a precizat dacă incendiul de la uzină, unde se adăpostesc sute de civili, a fost stins. Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul. Gaidai a declarat că se desfăşoară lupte neîntrerupte în Sievierodonetsk, un mic oraş din provincia Luhansk care a devenit punctul central al înaintării Rusiei în estul Ucrainei.

"Din nefericire, artileria inamicului pur şi simplu demontează, etaj cu etaj, clădirile care sunt folosite ca adăposturi", a declarat Gaidai.

Oraşul se află pe malul estic al râului Siverskyi Donets, al cărui nivel scăzut al apei face ca apărarea ucraineană să fie mai vulnerabilă la atacurile forţelor ruse care au încercat în repetate rânduri să treacă, a declarat Gaidai.

"Râul a scăzut cu aproximativ 3 metri, poate chiar mai mult, şi, prin urmare, poate că vor exista încercări suplimentare de a traversa râul şi de a forma o nouă enclavă", a spus el, potrivit Mediafax.

Bilanț de război. Cel puțin 287 de copii au fost uciși în Ucraina. Aproape 500 au fost răniți de la începutul invaziei

Cel puţin 287 de copii au fost ucişi şi alţi 492 au fost răniţi în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, a anunţat sâmbătă Parchetul general de la Kiev, potrivit dpa.

Numai în oraşul Mariupol, unde soldaţi ucraineni au opus o rezistenţă curajoasă timp de câteva săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal, au fost ucişi 24 de copii în bombardamentele efectuate de forţele ruse.

Aceste date nu sunt definitive, întrucât în prezent sunt în desfăşurare anchete în zonele disputate, dar şi în cele recucerite recent de armata ucraineană.

Raportul Parchetului ucrainean mai arată că bombardamentele au avariat 1.971 de şcoli şi alte instituţii educaţionale, dintre care 194 au fost distruse complet.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, notează Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel