Bombardamente în Kiev și în mai multe regiuni din Ucraina, printre care Harkov şi Odesa
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Lovituri masive au ţintit regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul dar şi în vestul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile locale, transmite AFP. 

De luni de zile, Rusia bombardează instalaţii-cheie din Ucraina cu rachete şi drone, perturbând viaţa de zi cu zi a milioane de persoane, aprovizionarea lor cu apă, încălzire şi electricitate. 'Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii' Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

'Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale', a adăugat el. 'Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită', a adăugat guvernatorul, anunţând detalii 'clare' despre posibilele victime şi amploarea pagubelor. La Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată 'infrastructura energetică' şi că există 'probleme' cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

În regiunea Odesa, în sudul ţării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că 'rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale', vorbind despre o 'lovitură masivă de rachete'. 'Din fericire, nu au fost victime', a declarat el, adăugând că au fost instituite 'restricţii în aprovizionarea cu energie electrică'.

În regiunea Kiev, apărarea aeriană funcţiona, potrivit administraţiei militare locale. În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, i-a îndemnat pe locuitori să 'rămână în adăposturi', deoarece 'inamicul loveşte infrastructurile esenţiale ale ţării'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel