Acuzații grave: Doi Coldea, implicați în afacerea Cuprumin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Omul de afaceri Horia Simu a lansat, sâmbătă seara, în emisiunea „Descoperiți”, realizată de Andreea Sava, o serie de acuzații extrem de grave la adresa fostei conduceri a SRI și a unui fost oficial de la Cotroceni. 

"Mi se trage dintr-o utopie: doream ca industria românească de cupru să fie un întreg, Am luat o firmă în faliment, nu la privatizare, și am vrut să integrez industria în România. Am călcat atunci pe bec, am deranjat", a declarat sâmbătă seară la Antena 3, Horia Simu.

„La Cuprumin era director economic un anume domn Eugen Coldea. Sunt informații publice. Sunteți jurnaliști de investigație, verificați", a spus Simu, vizând, cel mai probabil, coincidența de nume cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

„Există mai multe tipuri de oameni: cei care au fost parte a sistemului, nu e cazul meu, și alții care au avut două destine separate. Unii nu au vrut să colaboreze cu sistemul și au intrat la pușcărie mai repede, și alții, printre care mă număr și eu, am făcut compromis cu sistemul, m-am lăsat șantajat de sistem și am avut probleme mai târziu", a mai spus Horia Simu. „Taxa de protecție n-a funcționat.(...) Statul în care am trăit a fost unul mafiot. Îți făcea un dosar, două, apoi venea cineva și spunea: ca să nu mai fie presiuni, cedează din firmă, din drepturi litigioase", a mai acuzat Simu.

El a fost întrebat și dacă, în toți acești ani, a avut contacte cu oameni din servicii și a răspuns afirmativ. De asemenea, atunci când a fost întrebat dacă el a inițiat contactul sau a fost contactat, a răspuns că a fost contactat. Dar la întrebarea dacă a fost sau nu șantajat, omul de afaceri Horia Simu a evitat să răspundă.

[citeste si]

SRI făcea presiuni concrete în afacerea cu cupru. Voi depune mărturie în fața instanței, unde voi spune întregul film cu toate detaliile și legăturile în fața Curții de Apel, a precizat Horia Simu, care e acuzat de DNA în mai multe dosare ANRP.

Despre Eugen Coldea de la Cuprumin Abrud FLUX 24 a scris că potrivit unor surse ar fi vărul fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea.

Banii ceruți de fostul șef al al Comunității de Informații, Daniel Moldoveanu, erau pentru SRI în afacerea Cuprumin. Erau taxă de protecție. De fapt mi s-a cerut să cedez niște drepturi litigioase, a susținut Horia Simu.

Fostul șef al Comunității serviciilor de informații, Daniel Moldoveanu, a venit la mine în 2009 și mi-a spus: Mi s-a dat voie să fac, să rezolv niște retrocedări de la ANRP și vreau să îmi dai 50 la sută dintr-una din retrocedările tale, a dezvăluit Simu.

Horia Simu a fost denunțat la DNA de Daniel Moldoveanu după ce a acceptat să îi cedeze la notar 25%, nu 50% cât acesta solicitase, dintr-una din retrocedările de drepturi litigioase pe care le cumpărase. În aceeași zi, Simu a fost denunțat la DNA și de cei doi intermediari folosiți de Daniel Moldoveanu în tranzacție. Moldoveanu era la data când i-a solicitat o parte din afacere lui Simu șeful Comunității de Informații și consilier de stat la Administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel