BOMBĂ ecologică în București. Delta Văcărești, PERICOL public
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În București a fost 'introdusă' o bombă ecologică.

După cum bine știți, Delta Văcărești a fost declarată parc natural și a fost instituit regim de arie naturală protejată. În acest fel a devenit primul parc urban din Europa Continentală și, de asemenea, primul parc urban din România. Totul bine și frumos, doar că există o mare problemă pentru sănătatea oamenilor.

Focar de țânțari și șobolani

Ecologiștii au băgat în București, la mai puțin de 2 kilometri de Casa Poporului, un focar de țânțari și șobolani și anume Delta Văcărești. Vorbim despre 200 de hectare de 'maternitate' pentru țântari și despre șobolanii din stufăriș. Ecologiștii au făcut o zonă națională protejată astfel încât să nu se poată da cu raticid pentru șobolani și nici cu DTT pentru țânțari. Șobolanii se duc pe caseta colectoare a Dâmboviței, din care se ramifică instalațiile de canalizare, până la etajul 4 în orice bloc din București. Practic, pe axa centrală a orașului, a fost pus un focar de șobolani pe care nu poți să îi stârpești deoarece este arie protejată.

Oameni morți în urma infectării cu West Nile

În timp ce Bucureștiul are o 'maternitate' pentru țântari, oamenii mor din cauza infectării cu West Nile.

în sezonul 2016, în perioada 1 mai-22 septembrie, au fost înregistrate 77 de cazuri de infecție West Nile, din care 8 decese, dintre acestea un deces în Brăila, două în Ialomița, unul în Iași, unul în Mureș, unul în Teleorman, două în București.

[citeste si]

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Brăila (17) și Municipiul București (16), fiind urmate de Galați (7), Ilfov (6), Ialomița (5), Iași (5), Bacău (3), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (3), Prahova (2), Tulcea (2), Constanța, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vâlcea — câte 1 caz.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel