Data actualizării:
Data publicării:

Bomba din listele pentru parlamentare USR și PSD. Victoria Stoiciu: Moraliștii ieftini, care nu știu despre ce-i vorba, să se abțină!

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Victoria Stoiciu, consiliera lui Marcel Ciolacu și vicepreședinte PSD, a făcut o comparație între listele PSD și listele USR la parlamentare.

PSD nu va avea pe listele de candidați  persoane trimise în judecată pentru fapte de corupție. Este decizia Consiliului Național al partidului. USR... da. Va avea. Cap de listă: Clotilde Armand. Ea deschide lista USR București pentru Senat, deși este trimisă în judecată pentru că și-a folosit funcția pentru favorizarea propriei persoane.

„PSD se schimbă. Fără penali pe listele la parlamentare! Consiliul Politic Național al PSD la care am participat a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare să nu fie incluse persoane care au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție, fapte asimilate celor de corupție sau incompatibilități.

După campania Fără penali desfășurată acum câțiva ani, ne-am fi așteptat ca USR să vină cu un astfel de anunț. Nope. Clotilde Armand deschide lista la Senat pentru USR București. Clotilde Armand este inculpată în dosarul de incompatibilitate, după ce în calitatea sa de primar s-a numit pe sine manager al unui proiectul european.

De câțiva ani încoace, USR e un fel de DEX bâlbâit, încercând să definească ce e aia ”penal”, astfel încât definiția să se potrivească cu practica lor politică. Mai întâi, au spus că penali sunt toți cei cu dosare penale. Când s-au trezit cu propriii membri cu dosare penale, au decretat că dosarul nu e suficient, că penalul trebuie să fie suspect sau inculpat. Buuun.

După ce Clotilde Armand a devenit inculpată, au anunțat că penalul e doar cel trimis în judecată. Iar acum, când Armand e trimisă în judecată, Lasconi ne anunță că penalul e doar cel cu o condamnare în primă instanță! Mă aștept ca în curând să aflăm că un penal trebuie să aibă o condamnare definitivă, apoi că trebuie să fi pierdut la CEDO, apoi în fața judecății de apoi și tot așa.

Ce demonstrează asta? Că USR nu reușit să iasă din logica populistă, care se alimentează din contestare, și care se cam oprește la asta. Nu creează nici competență și nici coloană vertebrală. În schimb populismul e specialist în, pardon my French, bullshit, cuvânt reperat și transformat în termen tehnic de către Harry Frankfurt.

(Moraliștii ieftini care nu știu despre ce-i vorba să se abțină!)

Deci da, PSD se schimbă. Și USR la fel Doar că în direcția inversă”, a fost mesajul transmis de Victoria Stoiciu, consiliera lui Marcel Ciolacu și vicepreședinte PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel