Bomba care dă peste cap toate jocurile pentru Capitală - Alexandru Coita se lansează în cursa electorală pentru Primaria Generală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Alexandru Coita, președintele Partidului Republican, și-a anunțat astăzi candidatura la Primăria Generală a Capitalei, într-un eveniment organizat la Piața Universității, alături de mai mulți tineri susținători și de șefa organizației de București, Lorena Luchian.

„A venit vremea să luam o cârpă groasă și să ștergem praful de pe București. Spiritul Bucureștiului este îngropat de ani de zile, de când Bucureștiul este condus de oameni care nu cred în acest oraș. Dacă astăzi exista un candidat mai bun, aș fi fost fericit să stau în confortul meu și să susțin un politician care să facă o schimbare reală. Dar nu este cazul”, a explicat Alexandru Coita motivul intrării sale în cursa electorală

Contracandidaţii, analizaţi rapid

„Capitala este condusă de 12 ani de PSD. Pe doamna Gabriela Firea o cunosc, o consider un jurnalist bun, care a făcut performanță în domeniul din care provine, care a făcut ca primar unele lucruri, dar care putea să facă mai mult. Cred că domnia sa are un viitor în politică, dar rolul domniei sale nu este la Primăria Generală. De cealaltă parte, dreapta a abandonat Bucureștiul. În 2008, eu pe Nicușor Dan l-am admirat pentru curajul de a face un pas în față, am crezut în el dar care, așa cum se spune în fotbal-s-a născut talent și a ajuns speranță-ca să nu spun că a murit speranță. Nicușor Dan nu a arătat nimic în București, nu a arătat că poate face nimic pentru acest oraș”, și-a caracterizat Alexandru Coita cei doi contracandidați la Primăria Capitalei.

Experienţa profesională, pusă în slujba Capitalei

Alexandru Coita susține că studiile făcute în străinătate, dar și experiența sa profesională în mari orașe ale lumii vor fi puse acum în slujba Capitalei.

„Haideți să îndrăznim să visăm că Bucureștiul poate fi orașul pe care ni-l dorim cu toții. Am văzut modelul de dezvoltare în țări civilizate, în țări precum SUA sau Franța. Am învățat de la cei mai buni profesori ce înseamnă un model de administrare eficientă a unui oraș. Nu vă lăsați copleșiți de scandalurile lor, încercați să credeți faptul că se poate și cu un om normal la Primăria Capitalei”,  a punctat Alexandru Coita.

„În fiecare loc în care am fost am performat. Am adus rezultate. La Bruxelles am reușit într-un an și jumătate să pun pe hartă Camera Deputaților a României, la Transporturi , într-o lună jumătate, am semnat Masterplanul de Transport și proiecte de reabilitare a unor infrastructuri critice care zăceau acoperite de praf. Și voi face același lucru și la București, credeți-mă, alături de voi”, a mai adăugat acesta.

Timp de mai bine de o oră și jumătate, Alexandru Coita a prezentat și programul său pentru Capitală-Respir București.

Printre propunerile sale se numără Masterplanul de mobilitate pentru biciclete și trotinete, centură feroviară modernă cu parcări multimodale, dublarea numărului de tramvaie și autobuze electrice până în 2030, dezvoltarea rețelei de tramvai rapid, dezvoltarea releței de metrou, reconfigurarea Bulevardului Magheru ca insulă verde, scoaterea traficului de tranzit din centrul Capitalei, revigorarea Zonei Gării de Nord, proiectul E-București- administrație complet digitalizată, microcentrale de cartier pe gaz, construcția unui centru medical internațional, crearea unui sistem de stimulente fiscale pentru firmele care investesc în zone din Capitală cu grad ridicat de sărăcie, construcția unui parc tehnologic în Sudul Bucureștiului, eliminarea cerșetoriei și a mafiei parcărilor, un sistem de monitorizare a curățeniei în oraș, construcția mai multor creșe, refacerea mai multor săli de cinema și spectacole, dar și cumpărarea de către Primărie a mai multor locuințe care să poată fi închiriate la prețuri decente de către tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel