Bolt a lansat în Bucureşti serviciul de închiriere trotinete. Prețul pe un minut
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Utilizatorul trotinetei  care o lasă  în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei
Utilizatorul trotinetei care o lasă în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei
Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, a lansat marţi serviciul de închiriere de trotinete electrice, fiecare minut de utilizare având un cost de 0,1 lei, iar deblocarea trotinetei electrice nu va fi taxată, potrivit unui comunicat remis Agerpres. 

'Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei şi fiecare minut 0,1 lei. De exemplu, o plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câţiva kilometri în oraş, va costa 1 leu. Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureştiului, în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate, precum Piaţa Unirii, Cişmigiu, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău.

La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul oraşului, în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei', se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Bolt va distribui sute de trotinete în Bucureşti şi va fi gata să crească numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locaţiile de preluare şi ridicare. 'În fiecare dimineaţă, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

În Bucureşti, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, cu viteza maximă de 25 km/h şi care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare. Bolt operează în prezent trotinete în 21 de oraşe din Europa şi se extinde în oraşe noi în fiecare săptămână', se mai spune în comunicat. În Bucureşti vor fi folosite noile trotinete electrice construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel