Urmărește emisiunea live
Boli care nasc boli
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mersul la dentist, la oftalmolog şi evitarea răcelilor ar putea preveni demenţa. Totodată controalele dese, mâncatul sănătos şi mişcarea în fiecare zi scad şansele de a face Alzheimer mai târziu în viață. Cercetătorii au identificat o gamă de boli și dureri care măresc riscul de demenţă, ca de exemplu: artrita, problemele de vedere, oasele rupte și chiar și plombele puse prost. Dacă o persoană are doar una dintre bolile de mai sus riscul nu este atât de mare, în schimb dacă suferă de mai mult riscul ca acea persoană să sufere de demenţă în viitor se dublează.

autor: Andra Munteanu

Cercetătorii canadieni au studiat și felul în care problemele de vedere și de auz, artrita, răcelile, tusea, problemele dentare, diabetul și tensiunea mare afectează șansele unei persoane de a face Alzheimer și boli înrudite. Aceștia spun că o persoană normală, sănătoasă are o șansă de 18 procente de a face Alzheimer. Riscul crește cu 3.2 procente odată cu fiecare boală pe care o face.

Studii anterioare arată că un nivel ridicat de colesterol, probleme cu inima, obezitate și fumat

ul cresc riscul de demență. Oamenii de știință consider că această boală ar putea fi cauzată de circulația proastă a sângelui spre creier care deteriorează vasele de sânge din creier și celulele.

Dr Marie Jackson, spune: “Știm că oamenii care nu fac sport și niciun fel de mișcare au mult mai multe șanse să facă Alzheimer. Așa că este foarte important să încercăm să ne menținem în formă și să rămânem cât de sănătoși putem.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel