Boicotul USR-PLUS-PNL, rezultat în ciuda apelurilor făcute de Bolojan (PNL) și Ungureanu (USR-PLUS)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan
Boicotul USR-PLUS-PNL a învins PSD în cel mai mare fief roșu în ciuda apelurile făcute de Bolojan (PNL) și Ungureanu (USR-PLUS).

Referendumul pentru unificarea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti, organizat duminică, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la urne.

Primarul Constantin Toma consideră că un vot pozitiv ar fi dat Buzăului o şansă mult mai mare de a deveni unul dintre oraşele importante ale României.

"Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Ţinteşti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspiraţia, viziunea şi energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect! Dar, în continuare, ţin să vă asigur că voi rămâne acelaşi primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!", a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Ar fi trebuit să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente


Prezenţa la urne a fost de 10,68% în municipiul Buzău şi 43,03 % în comuna Ţinteşti, iar, conform legii, pentru a fi valabil, la referendum ar fi trebuit să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar cel puţin 50% plus unu să fie de acord cu comasarea celor două localităţi.

Proiectul unificării celor două localităţi a pornit de la faptul că Buzăul nu se mai poate extinde pentru a se putea face investiţii majore, atât publice cât şi private, iar unirea cu comuna Ţinteşti ar fi asigurat viitorului oraş Buzău o suprafaţă administrativă de 153,4 kilometri pătraţi, însemnând o creştere de 88,6%, creându-se condiţii pentru dezvoltarea municipiului şi atragerea de noi investitori.

Ilie Bolojan (PNL) și Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) au fost printre susținătorii referendumului inițiat de primarul Constantin Toma (PSD) în ciuda faptului că partidele din care cei doi fac parte au boicotat mișcarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel