Bogdan Trif:Dacă are onoare, Barna trebuie să se retragă din cursa pentru Preşedinţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS pentru Preşedinţia României, ar trebui să se retragă din cursa pentru Cotroceni, având în vedere recentele dezvăluiri apărute în spaţiul public.

"În mod clar şi categoric acolo sunt lucruri, dacă nu neapărat de natură penală, pentru că asta o să decidă instituţiile care tocmai au început ancheta, şi aici mă refer la DLAF (...), cel puţin de natură morală. Ne vom lămuri curând dacă este şi o latură penală, dar, cu siguranţă, este şi o natură imorală, pentru că acolo au fost angajate rude apropiate ale domnului Barna. (...) Deci, nu a aplicat acel principiu pe care îl clama întotdeauna: să fim echitabili, să dăm o şansă fiecăruia, să nu ne angajăm rudele. Dimpotrivă, el a făcut aceste lucruri, motiv pentru care nu mai are căderea morală, spunem noi, să candideze la funcţia de preşedinte. Motiv pentru care am cerut şi retragerea din această cursă, pentru că el a venit exact a acest val, s-a cocoţat pe acest val al aşa-zisei dreptăţi şi acum a fost devoalat, a fost arătată adevărata lui faţă (...) Categoric domnul Barna are până acum o problemă morală şi trebuie să se retragă din cursa pentru preşedinţie dacă are onoare. Dacă nu, asta este", a declarat Bogdan Trif, în cadrul unei conferinţe de presă.

"I s-a arătat pisica"



"Nu întâmplător a ieşit acel dosar, pentru că dacă aţi corelat cu toate acţiunile din ultimul timp ale domnului Barna, care, inclusiv (...) într-o transmisie pe internet, a spus clar că nu o să voteze Guvernul Orban şi brusc după această dezvăluire a apărut dosarul, scos de la sertar. Exact aceleaşi metode securiste, promovate de oamenii din spatele preşedintelui Iohannis. Deci, o metodă brevetată. Probabil că mai are şi alte dosare. I s-a arătat pisica. Domnul Barna cred că trebuie să se îndrepte împotriva domnului Iohannis, nu împotriva PSD. Dar, încă o dată, chiar dacă acest dosar cu siguranţă a fost scos de securiştii din spatele domnul Iohannis, în mod categoric Barna are până acum o problemă morală şi trebuie să se retragă din cursa pentru preşedinţie", a mai spus liderul PSD Sibiu, transmite Agerpres.

Care e tactica lui Barna



Acesta a opinat că "tactica" lui Barna de a cere mutarea anchetei la DNA a fost adoptată şi de Traian Băsescu, pentru a "trage de timp". "Păi numai până muţi dosarul acolo sunt proceduri, trec alegerile prezidenţiale cu brio. Această tactică a fost adoptată şi de un fost anchetat penal, un fost turnător al securităţii, Băsescu, dacă mai ţineţi minte, atunci când a fost anchetat în dosarul Flota. A tot tras de timp şi cu două luni înainte şi-a dat demisia din Parlament, clamând faptul că se pune la dispoziţia justiţiei, dar, bineînţeles, că justiţia nu a avut timp în două luni de zile să ancheteze cazul, nici măcar nu s-a făcut trimitere în judecată, a revenit pe funcţia de parlamentar şi a beneficiat de imunitate, şi iată că astăzi suntem fără flotă şi nu a păţit nimeni nimic. Acelaşi lucru încearcă şi domnul Barna", a afirmat Trif.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel