Bogdan Trif: Responsabilitate faţă de ţară. Preşedinţia Consiliului UE vs o partidă de golf
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Bogdan Trif, ministrul Turismului, face o analiză a celor şase luni în care România a deţinut preşedinţia Consiliului UE şi, totodată, face trimitere la faptul că preşedintele Iohannis a avut lucruri mai bune de făcut decât să participe la evenimentul de încheiere a acestui mandat deţinut de România. 

România a încheiat cu succes una dintre cele mai ambiţioase misiuni din perioada post aderare, respectiv exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În ciuda unor controverse sau a unor mesaje de neîncredere transmise în spaţiul public de catre opoziţie despre incapacitatea executivului care a coordonat acestă misiune, Guvernul PSD a dat dovadă de profesionalism şi a reuşit să-i impresioneze plăcut pe multi dintre liderii europeni. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker şi Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au recunoscut public de mai multe ori că performanţele Guvernului României pe durata Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene au fost remarcabile.

România a fost dată exemplu ca stat european care a excelat pe perioada preşedinţiei. Aşadar, cu mândrie, în calitate de membru al Guvernului ţin să precizez că bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii pentru care am obţinut consensul. Toate realizate în aproximativ 2500 de reuniuni. După toate aceste rezultate, m-am bucurat să-l văd pe preşedintele Klaus Werner Iohannis lăudându-se într-o conferinţă de presă la Bruxelles, în faţa celor doi preşedinţi, ai Comisiei, respectiv al Consiliul European, Junker şi Tusk, cu reuşitele guvernării PSD din timpul preşedinţiei Consiliului UE. Să ne amintim totuşi că acelaşi preşedinte Iohannis, înainte de preluarea preşedinţiei a afirmat public că Romania nu este pregătită să exercite acest mandat. Nici la final preşedintele Klaus Ionanis nu s-a dezminţit, preferând să participe la o partidă de golf în locul ceremoniei festive de încheiere a mandatului României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Mă bucur că fac parte dintr-un partid puternic şi responsabil care şi-a continuat misiunile pentru o Românie pro-europeană. Să nu uităm că în perioada guvernării PSD au fost eliminate viziele de circulaţie în Uniunea Europeană, România a devenit membră NATO şi tot în timpul guvernării PSD s-au finalizat negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Acestea sunt fapte, nu doar vorbe! PSD a demonstrat şi a marcat istoria României europene, în timp ce opoziţia a criticat, a încercat să pună piedici şi concret nu a făcut niciun demers pentru binele românilor. Cu mândrie am fost prezent alături de colegii mei la ceremonia de încheiere a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi m-am bucurat pentru această reuşită a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel