Bogdan Gigină, audieri DNA. Șeful Poliției: Se putea fără antemergător
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea
Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță a afirmat marți, după ce a fost audiat la DNA în dosarul morții lui Bogdan Gigină, că în seara producerii accidentului în care acesta și-a pierdut viața se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, "dacă mai ai un pic de omenie".

Întrebat de jurnaliști la ieșirea din sediul DNA dacă se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, ținând cont de condițiile meteorologice, Lucian Diniță a răspuns: "Da. Cred că da, dacă mai ai un pic de omenie, așa. E același lucru ca și cum ai ține un agent de poliție rutieră în stradă pe vremea asta câinoasă să dirijeze de dimineață de la opt până după-masă la patru. Cam cum credeți că e? Și nu au voie la pelerină".

Cu privire la un eventual refuz al polițistului Bogdan Gigină de a face parte din coloana oficială, Diniță a precizat că motociclistul putea fi sancționat dacă nu avea aprobare.

"Putea să fie sancționat atât timp cât pleca fără aprobare din post. (...) Dar cineva trebuia s-o aprobe, cineva trebuia să fie cerebral la momentul la respectiv", a spus fostul șef al Poliției Rutiere.

Anterior, la sosirea la DNA, Diniță a afirmat că regulamentul de aplicare a ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice prevede că "orice ministru poate, la cerere, să fie însoțit de echipaje specializate ale Poliției Rutiere", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel