Bogdan Despescu, demitere. Mihai Tudose NU semnează demiterea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Tudose a anunțat că nu va semna propunerea de demitere pentru șeful Poliției Române, trimisă de ministrul de Interne, Carmen Dan. 

"Am vorbit astăzi cu domnul Despescu. Mi-a prezentat raportul care am înțeles că a fost gata abia azi-dimineață. Am înțeles că noua propunere pentru șefia Poliției Române și-a declinat dorința de a prelua această funcție. L-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să-mi prezinte măsurile luate de domnia sa, pentru remedierea situației. Ceea ce totuși trebuie remarcat este că acel făptuitor a fost prins totuși în două zile. E o notă foarte bună pentru Poliție. De ce nu s-au luat și alte măsuri sau unde au scârțâit lucrurile, voi vedea după aceată săptămână când urmează să-mi prezinte concluzia, " a spus Mihai Tudose, în deschiderea ședinței de Guvern. 

În urmă cu doar o zi, Carmen Dan a anunțat că a trimis premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, pentru proasta gestionare a situației care a dus la posibilitatea ca un pedofil să ajungă să fie încadrat în Poliție.

 "I-am trimis deja premierului cererea de înlocuire din funcție pentru șeful Poliției Române, chestorul șef Bogdan Despescu. Am cerut premierului împuternicirea pentru o perioadă de 6 luni în această funcție a domnului chestor principal Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, acesta având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem pe care am cerut-o în cursul zilei de ieri. " a  spus Carmen Dan, în conferința de presă organizată pe 9 ianuarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel