Data publicării:

Bogdan Chirieac: Vladimir Putin a pierdut războiul din Ucraina

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Bogdan Chirieac: Vladimir Putin a pierdut războiul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Bogdan Chirieac: Vladimir Putin a pierdut războiul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația conflictului din Ucraina.

O anchetă comună a mai multor publicații europene arată că agenții serviciilor secrete din Rusia s-ar afla în spatele manifestațiilor pro-ruse sau anti-europene care vor să inducă un sentiment anti-ucrainean și să întârzie aderarea Suediei la NATO. Madrid, Roma și Frankfurt sunt doar câteva dintre orașele paralizate de astfel de proteste. Totuși, ar exista semnale că aceste manifestații se vor extinde în aproape toată Europa, potrivit aceleași anchete. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Realitatea Plus.

"Credeți că le și iese acestor săgeți ale lui Putin?", l-a întrebat jurnalista Ionela Arcanu pe analistul politic Bogdan Chirieac.

"Nu. Ce să îi iasă lui Vladimir Putin? Vladimir Putin a pierdut războiul din Ucraina. Măcelul care se dă acum nu îl ajută. Am înțeles că începe o nouă recrutare masivă, vorbim de cei 300 de mii recrutați toamna trecută, înțeleg că se discută despre o nouă recrutare, faptul că valul de soldați ruși va fi trimis în Ucraina, cu costurile umane de rigoare, sigur că nu va schimba imaginea pe care o are Rusia în acest moment, cea de stat agresiv, un stat subdezvoltat în anumite privințe, deci nu va reuși să stea la masa marilor, așa cum stătea Putin. Nu îi mai privim ca în 2021, la Geneva, alături de Joe Biden, atunci când vorbea de la egal la egal ca și cum Rusia ar fi fost o super-putere. Lucrul acesta a trecut. În locul său s-a așezat China", a declarat Bogdan Chirieac.

Ce arată ancheta privind implicarea serviciilor secrete ruse în protestele din Europa

Ancheta comună făcută de Suddeutsche Zeitung, canalele de radiodifuziune germane NDR şi WDR, cotidianul francez Le Monde, cel suedez Expressen şi canalele scandinave DR (Danemarca), NRK (Norvegia) şi SVT (Suedia) se bazează pe scurgeri de documente ce ar proveni din aparatul de securitate al Kremlinului.

Potrivit relatărilor, grupuri mici, organizate, simulează manifestaţii anti-turce într-un mare oraş european, de exemplu, dându-se drept ucraineni şi protestând împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pentru a produce online material de propagandă. Aceasta ar avea se pare drept scop să fie creată impresia unei largi atitudini anti-islamice în Europa.

Exemplele includ o demonstraţie a unor pretinşi membri ai comunităţii ucrainene la Paris, la începutul lui martie, care au protestat împotriva lui Erdogan cu saluturi naziste şi cagule, şi care au ironizat de asemenea victimele cutremurului devastator din 6 februarie.

Potrivit Suddeutsche Zeitung, Kremlinul nu a comentat asupra acestor acuzaţii atunci când a fost solicitat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel