Data publicării:

Bogdan Chirieac: Problema acestui guvern este ministrul Finanțelor - Adrian Câciu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat, miercuri, posibilitatea refuzului PSD de a primi șefia Guvernului României la rotativa de luna viitoare.

„Problema acestui guvern este ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. În mod absurd, în mod aberant, el a majorat taxele și impozitele anul trecut, în august, și anul acesta, în ianuarie. Așa cum au spus toți experții, naționali și internaționali, a încasat mai puțin bani la buget, nu mai mulți. PSD ar trebui să fie primul partid din România care să știe situația bugetară. Nu e posibil ca PSD să nu vină la rotativă. În cazul în care situația e gravă, PSD se retrage de la guvernare și forțează alegeri anticipate. Dacă președintele și PNL-ul nu doresc alegeri anticipate, mă rog, e problema dânșilor, decontabilă la alegerile de anul viitor. Dar nu se poate să nu accepți funcția de premier, după ce acum un an și jumătate ai intrat la guvernare și mulți spuneau că nu e bine. Atunci așa a fost decizia partidului, dar acum nu se poate”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL se va reuni, în jurul datei de 10 mai, urmând să facă o evaluare a şefilor de agenţii, secretarilor de stat şi miniştrilor propuşi de partid şi să se dea un mandat clar cu privire la discuţiile privind rotativa guvernamentală, potrivit unor surse liberale. 

'Există flexibilitate şi la PNL şi la partenerii de guvernare. Această flexibilitate nouă ne-o dă Biroul Politic Naţional', au afirmat sursele citate cu privire la protocolul de guvernare. Liberalii doresc ca până pe 25 mai discuţiile privind rocada guvernamentală să fie încheiate, iar la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie calendarul să fie finalizat. Sursele citate au precizat că sunt de dorit mai puţine ministere.

O altă discuţie ar putea viza numărul secretarilor de stat, PNL având în prezent 35 de secretari de stat în Executiv.

'Noi am cerut secretarilor de stat un raport politic. Ce au făcut de când au fost numiţi. La următoarea şedinţă a BPN vom discuta', au explicat sursele liberale, conform Agerpres, care au indicat şi că se va discuta despre o posibilă reducere a numărului secretarilor de stat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel