Bogdan Chirieac l-a pus la punct pe Mihai Tudose. Schimb de replici. ”Nu vă înfuriați!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: captură România TV
Foto: captură România TV
Au fost contre în această seară între Mihai Tudose și analistul politic Bogdan Chirieac, cu privire la desemnarea noului Guvern. 

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a pus la punct pe deputatul Mihai Tudose, în direct la România TV, după ce acesta a afirmat că PSD s-ar retrage din coaliția de guvernare, dacă negocierile pentru premier nu ar fi gata până duminică. 

”Vă dau o informație în premieră. Decizia la PSD este că dacă până duminică nu se închid negocierile, noi înțelegem că este un semn de rea voință și ne retragem”, a declarat Mihai Tudose. 

”Stai liniștit, Victor (n.r. se referea la Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii). Negocierile sunt încheiate încă de acum o săptămână cel puțin, stai cuminte”, a intervenit Bogdan Chirieac, ușor ironic. 

De aici au pornit contrele între cei doi. Social-democratul Mihai Tudose s-a simțit atacat de remarca analistului politic, replicând nervos: ”Bineînțeles că cineva le știe pe toate, Chirieac le știe pe toate. De ce nu faceți dvs. emisiune numai cu Chirieac, că tot le știe pe toate?”. 

”V-a chemat, vorba aceea, nu vă spun, Doamne ferește, că nu mi-aș permite vreodată să vă spun că v-a chemat să vă facă de râs, dar pur și simplu v-a chemat pentru o pată de culoare, de aia v-a chemat”, a completat Bogdan Chirieac. 

”Aveți atâta otravă, într-un moment atât de greu pentru țară, când până și PNL și PSD și-au dat mâna” a intervenit, pe ton, de asemenea, ironic, jurnalistul Victor Ciutacu. 

Iată o parte din schimbul de replici: 

Mihai Tudose: Am mai spus-o de vreo 40 de ori, pe toate canalele media, răbdarea are niște limite, nu intru acum în Guvern. 

Bogdan Chirieac: E o întrebare suplimentară, de ce nu intră domnia sa? 

Mihai Tudose: Ca să înlătur suspiciunile că ne batem pentru putere. Uite că nu vrem să ajungem toți la putere. A 48-a oară, nu intru! 

Jurnalistul Victor Ciutacu i-a indicat lui Mihai Tudose: ”Am înțeles, nu vă înfuriați că nu aveți niciun motiv”. Ulterior, în emisiune, social-democratul a avut mai multe intervenții tăioase, întrebându-l pe Victor Ciutacu: ”Credeți că pot să termin și eu o frază?”. ”Chiar vă rog” i-a spus jurnalistul, momentul în care Mihai Tudose a afirmat că nu se poate trăi în România cu 800 de lei pensie, acuzând fosta coaliție că a luat banii de pensii și i-a direcționat către primari. 

(...)

Bogdan Chirieac: Eu cred că PSD-ul va găsi o soluție (n.r. pentru măsurile fiscale, precum taxa pe lux sau impozitarea multinaționalelor), cu premierul Ciucă, Guvernul numindu-se Guvernul Ciucă. Dl. prim-ministru Tudose nu ne-a dat informația că PSD-ul nu-l va accepta pe dl Ciucă, pe motivul ăsta, sigur, insignifiant, că a câștigat alegerile și că are cu 30% mai mulți parlamentari, acum, când vorbim, decât PNL-ul și că, mă rog, ar fi un precedent extrem de periculos. PSD s-ar duce la guvernare cu un premier de la partidul care a pierdut alegerile. Dar e altă discuție, mult succes în impozitarea multinaționalelor. O țară ca România nu are această capacitate. 

Mihai Tudose: Înțeleg că există multă imaginație la găsit probleme la fiecare soluție, dar eu vă aduc aminte că există și impozitul pe cifră de afaceri. 

Bogdan Chirieac: E foarte bine că este, eu l-aș majora. (...)

Mihai Tudose i-a indicat analistului politic că lucrurile se vor rezolva în felul indică acesta în momentul în care el va ajunge la guvernare, moment în care Bogdan Chirieac a intervenit: ”Dom`ne, eu știam că votez! Să veniți dvs. la guvernare. Data viitoare, nu e o problemă, că în niciun caz nu mai votez PSD, votez PNL, că, dacă vă votez pe dvs., îmi puneți premier PNL, am văzut... Chiar n-are rost! Eu votez PSD și dvs., de la dvs. putere, îmi puneți premier PNL, păi ce să mai votez PSD?”. 

Mihai Tudose: Dacă tot avem ”guri” d-astea că ”nu se poate, o să plece”, hai să plece dom`le, că nu pleacă câinele de la măcelărie, așa plecau și băncile când m-am luat de ele, n-a plecat niciuna. 

Bogdan Chirieac: Ați plecat dvs! Când v-ați luat de bănci, ați plecat dvs. de la Putere, nu băncile!

Mihai Tudose: Am înțeles, dar au plătit impozit.

Bogdan Chirieac: Apoi n-au mai plătit! 

Mihai Tudose: Au venit ai dvs. 

”Au venit ai mei la putere, exact” a răspuns Bogdan Chirieac, ironic. 

(...)

Mihai Tudose: Dacă eu vă spun ce facem noi și întotdeauna știe altcineva mai bine... Dacă până duminică nu închide negocierile pentru ca de luni să intrăm în procedura de stabilire a audierilor și până joi să depună, jurământul, PSD-ul înțelege că PNL nu vrea să facă acest lucru și îl lăsăm pe domnul Chirieac să facă el alianță cu PNL-ul. 

Bogdan Chirieac: Eu fac cu USR-ul! Aloo, zău, eu fac cu USR-ul alianță, vorba aceea. 

Marcel Ciolacu, concluzii după şedinţa cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat ce s-a discutat la întâlnirea cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă de la sediul Parlamentului. 

"Ambele partide au câte o propunere de premier. Am discutat despre structura Guvernului, în funcţie de cine va avea primul funcţia de prim-ministru, dar nu am discutat încă despre cine va fi primul. Am cerut, dacă nu vom avea noi prima dată premierul, să avem ministerul de Finanţe. Şi PNL a cerut, pe bună dreptate, acelaşi lucru dacă nu va avea prima dată premier.

Pe ponderi se va împărţi numărul de ministere, aşa cum este corect. Vrem să construim un Guvern funcţional şi o coaliţie în care să fie toată lumea mulţumită. De aceea vom continua discuţiile. Încercăm să rămânem în acelaşi număr de ministere în acest moment (n.r. 18 ministere). 

Există o decizie comună că premierul va fi prin rotaţie, dar nu există o decizie cu privire la cine va da primul prim-ministrul. Joia viitoare, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă Guvern. Încercăm să mergem cu un acord clar la Cotroceni, în care să se scrie cine este premierul şi până pe ce dată este rotaţia", a declarat Marcel Ciolacu. 

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel