Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan Chirieac, îngrijorare maximă înainte de anunțul pe care-l va face Eduard Hellvig, directorul SRI: Să nu cumva să demisioneze

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Directorul SRI, Eduard Hellvig, urmează să facă declarații de presă, la ora 12:00. Analistul politic Bogdan Chirieac și-a exprimat cea mai mare teamă înainte de acest anunț. 

Eduard Hellvig, directorul SRI, anunț major la ora 12:00

Bogdan Chirieac, analist politic, a declarat, la Antena 3, că ”Îngrijorarea maximă, de când am aflat despre această conferință de presă este ca nu cumva Eduard Hellvig să demisioneze din funcția de director al SRI. Las la o parte aprecierile internaționale unanime și din partea SUA, iar la recenta vizită a Regelui Charles în România, știți bine că la Palatul Cotroceni a cerut să dea mâna cu Eduard Hellvig. În mulțime, președintele Iohannis a trebuit să meargă după Eduard Hellvig pentru că Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea, foarte bun cunoscător al României, a vrut să-i strângă mâna. Dincolo de asta, știm că Eduard Hellvig a pus capăt controlului absolut al justiției pe care-l exercita fostul SRI, a denunțat protocoalele între SRI și DNA, între SRI și Parchetul General, dintre SRI și ÎCCJ. Eu sper, îmi doresc să fie o continuare a discursului memorabil pe care l-a susținut și în care atrăgea atenția asupra vulnerabilităților clasei politice și a faptului că nu este normal ca prea mulți politicieni de rang înalt să aștepte indicațiile de la SRI pentru a-și lua deciziile politice. Sper să continue pe această linie, să nu avem de-a face cu o demisie a lui Eduard Hellvig. Ar fi o pierdere pentru democrație, pentru că nu știi ce-ți vine în loc, mai ales în perspectiva anului electoral”. 

Regele Charles i-a cerut lui Klaus Iohannis să-i strângă mâna lui Eduard Hellvig (SRI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel