Bogdan Chirieac: Este ultima înfrângere politică a lui Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Traian Băsescu, faza ”adio, PDL”, la perdeluță/ imagine de arhivă dcnews.ro
Traian Băsescu, faza ”adio, PDL”, la perdeluță/ imagine de arhivă dcnews.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre mutarea PMP-PNL și rolul lui Traian Băsescu, dar și al lui Ludovic Orban, în acest context. 

Astăzi, a apărut informația în spațiul public, conform căreia PMP negociază fuziunea prin absorbție cu PNL. Negocierile nu sunt definitivate, dar sunt discuții în acest sens. Vezi aici mai mult

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ”locul” lui Traian Băsescu în urma acestei fuziuni politice, considerând că fostul președinte al țării e prea mândru ca să fie un simplu membru în partidul condus de Florin Cîțu. 

”Nu cred că revine vechiul PDL. Dimpotrivă. Dl. Cristian Diaconescu a negociat cu dl. Florin Cîțu. Acum două săptămâni, la DCNews, într-un interviu al domnului Diaconescu, dânsul afirma, cu subiect și predicat, că a avut loc o întâlnire și că domnia sa urma să ia aprobarea partidului, mandatul, pentru a accepta fuziunea. Pe de altă parte, nu e o victorie a lui Traian Băsescu, este ultima sa înfrângere politică, pentru că a avut PDL-ul, l-a înghițit PNL-ul lui Crin Antonescu. A avut PMP-ul, acum e înghițit de PNL. Deci, în urma domniei sale, din nefericire pentru noi toți, nu numai că n-a rămas nimic din două mandate (n.r. de președinte), n-a rămas nimic nici din partidul pe care domnia sa l-a crescut, după ce s-a prezentat la perdeluță” a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

PNL se întărește cu aleșii locali ai PMP

Vezi și: PMP, discuție cu Florin Cîțu. Diaconescu, informații din CULISE. Fuziune?

Eu cred că președintele Traian Băsescu nu va face parte din PNL, nu cred că se va întâmpla acest lucru, e un om mândru, nu va accepta lucrul acesta. Altminteri, mișcarea nu e rea deloc. PMP e al treilea partid din România ca număr de aleși locali. În total, au aproape 2400 de aleși locali, de la primari până la consilieri, peste tot în orașele și-n satele din România sunt și consilieri PMP. Atunci, într-adevăr, PNL se întărește pe partea asta.” a continuat analistul politic. 

Bogdan Chirieac s-a referit și la plecarea lui Ludovic Orban din PNL, lansând scenariul- după ce DNA a anunțat, în această dimineață, urmărirea penală a unor liberali apropiați de fostul președinte PNL-  conform căruia ”în curând dl. Orban va fi foarte singur, în demersul politic al domniei sale”

Vezi și: LIDERI PNL, anchetați de DNA. Anunțul dimineții după ce ar fi încercat să-și numească oamenii în funcții de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel